Novak Djokovic a fost sancționat. Pedeapsa tenismanului sârb

0

Tenismanul sârb Novak Djokovic a fost amendat cu 8.000 de dolari pentru că și-a distrus racheta, lovind-o de un stâlp al fileului, în timpul finalei de la Wimbledon, pierdută duminică în faţa spaniolului Carlos Alcaraz.

All England Lawn Tennis Club a confirmat că Djokovic a fost sancţionat pentru „abuz de rachetă” în cursul meciului respectiv, informează DPA, conform Agerpres.

Djokovic şi-a arătat frustrarea după ce nu a reuşit să facă break pe serviciul adversarului său, iar apoi a pierdut un ghem când se afla la serviciu, în setul decisiv al întâlnirii disputate pe terenul central.

Arbitrul Fergus Murphy, care mai devreme îl atenţionase pe sârb sârb pentru depăşirea timpului, a emis imediat un avertisment pentru o încălcare a codului.

Dezamăgirea lui Djokovic a crescut pe măsură ce tânărul său adversar (20 de ani), numărul unu mondial, a profitat din plin pentru a obţine victoria cu 1-6, 7-6 (8-6), 6-1, 3-6, 6-4, după patru ore şi 42 de minute de joc.

Carlos Alcaraz şi-a trecut în palmares al doilea său titlu de Mare Şlem, după cel de la US Open 2022, împiedicându-l totodată pe Novak Djokovic să cucerească al 24-lea său trofeu major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here