Jucătorul Farului a ajuns la o puternică echipă din Anglia. Suma de transfer

0

Unul dintre cei mai valoroși componenți ai echipei campioane a României, Farul Constanța, va juca la o echipă engleză care a avut o ascensiune interesantă în ultimii ani.

Adrian Mazilu, „wonder-kid-ul” lui Gică Hagi de la Farul, a semnat cu Brighton, scrie GSP.ro. Atacantul de 17 ani s-a pozat deja în tricoul noii echipe, la care va ajunge din ianuarie 2024.

Campioana României, Farul Constanța, va primi 3 milioane de euro în schimbul tânărului care a „explodat” sezonul precedent, cel în care „marinarii” au câștigat titlul.

Născut la 13 septembrie 2005, mijlocașul de bandă Adrian Mazilu s-a format la Academia Gheorghe Hagi și a evoluat în toate naționalele de tineret („under”) ale României.

Brighton & Hove Albion este o revelație a ultimilor ani în Premier League. Promovată în 2017, echipa a terminat campionatul 2021-2022 pe locul 9, cea mai bună clasare din istorie de până la acel moment. Ediția următoare, 2022-2023, Brighton a încheiat pe locul 6, care i-a asigurat prima participare la o cupă europeană. Astfel, formația antrenată în prezent de Roberto De Zerbi, fostul fotbalist de la CFR Cluj, va participa la Europa League 2023-2024.

Înființată în 1901, Brighton & Hove Albion a reușit să ajungă o singură dată în finala Cupei Angliei, în 1983, când a fost învinsă de Manchester United cu 0-4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here