Circulația pe podul de la Fetești se reia. Taxa de trecere rămâne suspendată

0

Circulația pe podul peste brațul Borcea de la Fetești se deschide integral, începând de joi, și va fi reluată total și pe calea 2 a acestui pod (sensul Constanța – București), a anunțat pe Facebook Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Restricțiile instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea se ridică joi, 6 iulie 2023 începând cu ora 09, au spus, într-un comunicat, reprezentanții CNAIR.

„Menționăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat înca o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite”, se arată în documentul citat.  

„Având în vedere și faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât și cele suplimentare stabilite de experti în luna martie. Odată cu decopertarea straturilor căii și demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intevenția și deschiderea circulației mai devreme era pratic nula”, precizează comunicatul.

Pentru lucrările de reabilitare executate in perioada martie – iulie 2023, după hidrodemolarea betonului degradat din suprastructură, au fost utilizate următoarele cantități:

  • Cofraje 1.170 mp;
  • Material metalic (confetii metalice si armaturi) 293 t;
  • Beton turnat 872 mc.
  • În prezent, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78%, iar după finalizarea sezonului estival, se vor mai introduce restricții de trafic pentru realizarea ultimelor lucrări de mult mai mică anvergura, în vederea finalizării reabilitării și realizării recepției.

Lucrările de reparații structurale realizate la podurile dunărene Borcea și Cernavodă vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție.

„Precizăm faptul că taxa de peaj la Fetești rămâne suspendată până la finalizarea tuturor operațiunilor administrative necesare reinstituii acesteia”, au spus reprezentanții CNAIR.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here