Șeful Fed: Dolarul va rămâne moneda de rezervă a lumii

0

Șeful Fed, Jerome Powell, crede că dolarul va rămâne moneda de rezervă a lumii, deși ponderea bancnotei verzi în rezervele valutare internaţionale a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani.

„Statutul dolarului de monedă de rezervă a lumii este extrem de important pentru noi. Cred că motivul pentru care avem acest statut se datorează în mare măsură instituţiilor noastre democratice reprezentative, statului de drept şi faptului că avem, în general, un nivel ridicat al stabilităţii preţurilor”, a spus Powell, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

El a făcut declarația în faţa Comitetul de servicii financiare din Congresul SUA.

Acesta a adăugat: „Cred că dolarul va rămâne monedă de rezervă atât timp cât există aceste lucruri”.

Conform datelor FMI, în trimestrul 4 din 2022, ponderea dolarului american în rezervele valutare internaţionale a scăzut la 58%, cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Istoria arată că statutul de monedă de rezervă globală „nu este unul permanent, dar este unul de durată”, a explicat Powell.

El a declarat că nu există nicio altă ţară care combină elemente ca stat de drept, stabilitatea preţurilor şi instituţii democratice solide.

„Cred că în cazul SUA, atât timp cât menţinem aceste caracteristici ale guvernului nostru şi ale ţării noastre putem continua să avem moneda de rezervă a lumii”, a concluzionat şeful Fed.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here