Salonul turistic de la Paris – România prezintă vinuri, muzică şi dans, Ciprian Porumbescu, Timişoara culturală

0

România este prezentă la Salonul Mondial de Turism – MAP (Le Monde a Paris), care se va desfăşura în perioada 16-19 martie, în capitala Franţei.

Anul trecut, peste 70.000 vizitatori au trecut pragul acestui târg internaţional de turism. Pavilionul naţional, organizat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, reuneşte 19 participanţi din întreaga ţară.

Aceştia vor promova pe parcursul celor patru zile unele dintre cele mai frumoase şi atractive obiective ale destinaţiilor pe care le reprezintă. Se pune accent pe patrimoniul cultural, dar şi pe activităţile în natură, informează Ministerul Turismului.

Imaginile spectaculoase din ţara noastră, care vor rula în stand pe toată durata evenimentului, vor crea cadrul perfect pentru surprizele pregătite de România.

Vinuri bune şi dans

Una dintre acestea este o degustare de vinuri premiate internaţional, produse în cramele din Dobrogea. În plus, pentru o experienţă completă, vizitatorii vor putea încerca şi preparate culinare tradiţionale, specifice aceleiaşi regiuni.

Publicul va putea asista şi la mai multe spectacole de muzică şi dans, susţinute inclusiv pe scena principală din cadrul MAP de ansamblul dobrogean „Brâuleţul” din Constanţa, precum şi de ansamblul maramureşean „Transilvania”.

Dat fiind faptul că anul acesta îi este dedicat marelui compozitor român Ciprian Porumbescu, va fi organizat şi un moment artistic, în scopul celebrării operei sale, cântată şi astăzi pe tot globul.

Timişoara culturală

Printre expozanţi se numără şi Timişoara, oraş care deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Parcurile luxuriante de-a lungul râului Bega şi spaţiile publice generoase, care vor găzdui o gamă largă de evenimente, de la concerte la teatru imersiv, dar şi acele curţi ascunse sau instituţii de prestigiu, unde artiştii europeni şi cei locali se vor întâlni, vor fi promovate în rândul vizitatorilor francezi.

Asociaţiile de profil şi autorităţile publice locale, prezente la Salonul Mondial de Turism (MAP), în cadrul pavilionului naţional:

  • Asociaţia Incoming România;
  • Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism;
  • Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova;
  • Asociaţia Karpaten pentru o Dezvoltare Durabilă;
  • Colinele Transilvaniei;
  • Consiliul Judeţean Constanţa;
  • Consiliul Judeţean Maramureş;
  • Consiliul Judeţean Suceava;
  • Primaria Suceava.

*** Salonul Mondial de Turism – MAP (Le Monde a Paris) este un lider al manifestărilor expoziţionale de turism din Franţa dedicate marelui public, având o tradiţie mai mare de 40 de ani. În fiecare an, vizitatorii sunt atraşi de ofertele turistice prezentate în cadrul evenimentului, perioada de desfăşurare, respectiv luna martie, fiind una de vârf, în care cea mai mare parte a francezilor îşi pregătesc şi rezervă vacanţele.

ATENȚIE! Dacă vrei să bei un vin alb, un vin roșu sau un vin rose, fie ele Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc etc. poți accesa un magazin online de vinuri de ispravă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here