RECORD – Beyonce a intrat în istorie. Cântăreaţa americană deţine 32 de premii Grammy (VIDEO)

0

Cântăreaţa Beyonce, în vârstă de 41 de ani, a primit patru trofee Grammy la cea de-a 65-a ediţie a galei premiilor industriei musicale americane care a avut loc, duminică seară, la Los Angeles.

Cu cele patru premii obţinute ea doboară recordul istoric deţinut până acum de dirijorul Georg Solti (31).

Artista a fost în cursă şi pentru alte categorii, dar a câştigat: „cea mai bună înregistrare dance/electro” („Break my soul”), „cea mai bună interpretare tradiţională R&B” („Plastic off the sofa”) şi „cel mai bun cântec R&B” („Cuff It”). Înaintea galei, ea a primit trofeul pentru „cel mai bun cântec scris pentru visual media” („Be Alive”).

Marele premiu al serii a fost câştigat de cântăreţul britanic Harry Styles, pentru „albumul anului”, „Harry’s House”, o victorie surpriză în faţa favoritelor Beyonce sau Adele.

Cântăreaţa americană de blues, folk şi country Bonnie Raitt a câştigat premiul la categoria „cântecul anului” cu melodia ei „Just Like That”, o altă surpriză a galei. La această categorie erau favorite Beyonce, Taylor Swift şi Adele.

Lizzo le-a învins duminică pe favoritele Beyonce şi Adele şi a câştigat premiul Grammy pentru „cea mai bună înregistrare a anului” cu melodia „About Damn Time”.

Trofeul pentru „cea mai bună interpretare pop solo” i-a revenit lui Adele pentru „Easy On Me”.

Tânăra cântăreaţă americană de jazz Samara Joy a câştigat râvnitul premiu Grammy pentru „revelaţia anului”. Artista în vârstă de 23 de ani, a triumfat în faţa starului pop brazilian Anitta, duo-ului franco-american DOMi & JD Beck sau a rockerilor italieni de la Maneskin.

„Cel mai bun album rap” a fost desemnat „Mr. Morale & the Big Steppers” de Kendrick Lamar iar „cel mai bun album rock” – „Patient Number 9” al lui Ozzy Osbourne. Artistul britanic a câştigat un Grammy şi pentru „cea mai bună interpretare metal” cu „Degradation Rules”, alături de Tony Iommi.

Actriţa Viola Davis a atins statutul rar de EGOT (artist care are în palmares cele patru premii principale din industrie: Emmy, Grammy, Oscar, Tony), după ce a câştigat, duminică seară, la Los Angeles, un Grammy pentru audiobook-ul „Finding Me”.

Gala Grammy Awards, organizată de The Recording Academy, a avut loc la Crypto.com Arena din Los Angeles şi a fost difuzată de postul CBS şi platforma de streaming Paramount+. Actorul sud-african Trevor Noah a fost gazdă pentru al treilea an consecutiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here