OMV Petrom urmează să plătească taxa de solidaritate în luna iunie?

0

OMV Petrom urmează să plătească taxa de solidaritate în luna iunie, a declarat duminică ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

”Eu rămân la ceea ce am spus, va plăti. Aşteptaţi iunie. Ceea ce lumea uită este că această taxă se declară pe 25 iunie şi se plăteşte pe 25 iunie. Înainte nu poate să plătească şi dacă ar vrea pentru că acesta este termenul legal pentru impozitul pe profit”, a spus ministrul Câciu în emisiunea Prima News.

Adrian Câciu a precizat că vor mai fi discuţii şi cu Comisia Europeană pe această temă: ”Comisia a înțeles toate scăpările din Regulament, am şi spus că ar trebui să revină cu o clarificare la regulament”, a spus Câciu.

Despre o altă companie activă în România, Black Sea Oil & Gas, ministrul a spus că şi aceasta se încadrează în Regulamentul european.

OMV Petrom riscă să rămână fără licență de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră. Compania a întârziat depunerea planului de dezvoltare pentru zăcămintele comerciale Domino și Pelican sud, ceea ce aduce sanțiuni. Între timp, Turcia a inaugurat alte zece stații de forare, fapt ce ar putea scădea drastic din cantiatea de gaze naturale pe care România ar putea s-o dețină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here