Blajul investește 4,7 milioane de lei într-un parc fotovoltatic

0

Primăria Blaj a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”. Valoarea proiectului este de 4,77 milioane de lei, iar investiția este finanțată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Pe un teren de 3,4 hectare vor fi amplasate peste 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 880 kW. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei.

Noua centrală fotovoltaică va asigura circa 80% din necesarul de energie electrică al municipiului Blaj, respectiv iluminat public, școli și clădiri publice.

Terenul pe care urmează să fie realizată noua centrală electrică fotovoltaică se află la ieșirea din municipiu spre Mediaș. Terenul are o suprafață totală de 34.500 metri pătrați, din care suprafața utilă pentru sistemul fotovoltaic va fi de 14.500 metri pătrați.

Centrala va avea o putere electrică instalată de 995,8 kW și va fi formată din 1.532 de panouri fotovoltaice. Cu acest număr de panouri, se va acoperi suprafața terenului disponibil aparținând Primăriei Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here