Incendii în mai multe țări. Populația a fost evacuată

Pompierii din Grecia, Franța, Spania și Portugalia fac față cu greu incendiilor de proporții care au izbucnit joi noaptea. România trimite 77 de pompieri, autospeciale dar și alte mijloace de intervenție în Franța, a anunțat joi șeful DSU, Raed Arafat.

0

GRECIA. Peste 100 de pompieri sunt pe insula grecească Thassos, lângă satul Potamia, unde, miercuri seară, flăcări violente au izbucnit foarte aproape de o zonă de camping. Autoritățile au anunțat ona va fi evacuată.
FRANȚA. Cel puțin două localități din sud-vestul Franței, în regiunea Gironde, sunt înconjurate de flăcări, ceea ce a dus la evacuări în masă. Au ars deja peste 6.000 de hectare și cel puțin 16 case iar autoritățile franceze au evacuat aproximativ 10.000 de persoane. Ministerul de Interne din România va trimite, în Franța 77 de pompieri în regiunea Bordeaux, unde 10.000 de persoane au fost evacuate. Anunțul a fost făcut, joi, de șeful DSU, Raed Arafat.
SPANIA. De cinci zile, în nord-vestul Spaniei, ard pădurile iar pompieri fac eforturi considerabile să stingă focul violent care se apropie de orașul Laza
PORTUGALIA. În apropiere de Lisabona, în Portugalia, pompierii nu reușesc să stingă un incendiu de pădure. De asemenea, de cinci zile un parc național din centrul țării este în flăcări, iar peste 1.000 de pompieri au fost mobilizaţi în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here