Patru ore de certuri în coaliţie şi niciun rezultat. „Continuăm mâine!”. Cîţu s-a dus la Digi

0

Liderii coaliţiei de guvernare s-au întâlnit luni după-amiază, la ora 17,00, să discute despre criza politică internă generată de demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Liberalii îl susţin în continuare pe premierul Florin Cîţu, cei de la USR PLUS vor să-i retragă încrederea. Dar mai aşteaptă până marţi pentru a vorbi cu subiect şi predicat, mai mult decât au făcut-o până acum.

La patru ore de la discuţii, premierul Florin Cîţu era deja în platourile de la Digi24, fără să susţină o conferinţă de presă pentru toţi jurnaliştii.

Ceilalţi lideri au dat declaraţii jurnaliştilor la Parlament.

Florin Cîţu a spus la Digi 24 că în acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie de guvernare.

În continuare, aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR PLUS, pentru că avem de gestionat această pandemie, în continuare este o situaţie dificilă. Eu rămân la opţiunea pe care am spus-o azi dimineaţă: singura soluţie pentru România astăzi este o coaliţie de guvernare, această coaliţie de guvernare„, a spus Cîţu, subliniind că aşteaptă nominalizarea pentru portofoliul de la Sănătate cât mai repede, mai ales având în vedere contextul pandemiei.

După discuţiile din coaliţie a făcut declaraţii şi copreşedintele USR PLUS Dan Barna, care a împărţit deja coaliţia în două tabere: PNL îl susţine pe Florin Cîţu, iar USR PLUS nu mai vrea să îi acorde încredere premierului.

Au fost câteva ore de discuţii, în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin Cîţu, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt„, a fost declaraţi lui Barna.

„Vom continua mâine la ora 16,00 discuţia”, a dat asigurări Dan Barna.

Pe de altă parte, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a afirmat cu totul altceva.

Discuţia ar fi fost una „extrem de constructivă” şi Uniunea susţine în continuare această coaliţie, pentru că nu poate exista o tensiune, un conflict mai mare.

Suntem oameni maturi, oameni cu experienţă politică şi vom susţine în continuare această coaliţie şi vom merge mai departe în această coaliţie. Sunt convins că mâine, când vom continua discuţiile în coaliţie, vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie. După patru luni nu putem să ne permitem o tensiune mai mare şi un conflict mai mare, o criză politică şi nici nu se va întâmpla acest lucru, sunt convins, fiindcă a fost o discuţie extrem de constructivă şi extrem de coerentă„, a spus vicepremierul Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here