Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii

0

Propunerea USR PLUS pentru conducerea ministerului Sănătăţii este Ioana Mihăilă, iar preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire.

Ea îl înlocuieşte pe Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîţu, demers care a generat un episod de confruntare politică în coaliţie.

Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va depune jurământul la ora 18,15 la Palatul Cotroceni.

Ulterior, ea va susţine o conferinţă de presă.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a spus Ioana Mihăilă într-un comunicat de presă al USR PLUS.

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog. Ea a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here