Cinci spaţii pentru copiii bucureşteni ai căror părinţi lucrează în vacanţa prelungită

0

Primăria Capitalei a identificat cinci locaţii în care pot participa la diverse activităţi copii sub 12 ani ai căror părinţi lucrează în luna de vacanţă care urmează.

Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanţă suplimentară faţă de vacanţa şcolară iniţială), primăria va pune la dispoziţie 5 locaţii, unde vor putea fi supravegheaţi în total circa 1.200 de copii, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Aceste locaţii sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 şi 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giuleşti, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spaţiu adiacent) şi sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar şi de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască şi fiind împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare între ei„, a subliniat primarul general, Nicuşor Dan.

Această soluţie a fost identificată pentru copiii care au ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), precum şi pentru copiii din familii monoparentale, ai căror părinţi sunt şi ei la serviciu.

Informaţii suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus şi Operei Comice pentru Copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here