Bilanţul protestelor de ieri: 70 de localităţi, 188 de persoane audiate la Poliţie, jandarmi răniţi

0

Jandarmeria Română a anunţat că a intervenit, luni, la manifestaţii din 70 de localităţi, unele violente, 188 de persoane fiind audiate la Poliţie.

Au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 400.000 de lei, în principal pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

În 38 dintre cele 70 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

În Bucureşti, pe timpul protestelor au fost înregistrate situaţii de agresiune asupra forţelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucăţi de asfalt şi pietre. În urma acestor incidente au fost răniţi 12 jandarmi şi avariate 6 autospeciale.

În urma intervenţiei pentru restabilirea ordinii publice, 188 de persoane au fost conduse la sediile unităţilor de poliţie, fiind cercetaţi pentru ultraj, distrugere, tulburarea ordinii si liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, furt calificat şi port fără drept de obiecte periculoase.

La Drobeta Turnu Severin şi Galaţi au fost înregistrate incidente în care manifestanţii au agresat forţele de ordine, iar la Brăila au încercat distrugerea unui indicator rutier.

În incidentele de la Galaţi, 6 jandarmi au fost răniţi, însă fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here