Ce state din UE au primit bani pentru menținerea locurilor de muncă

0
locuri de munca

Comisia Europeană a transferat 9 miliarde de euro pentru șapte state membre ale UE în cadrul celei de a cincea tranșe a sprijinului financiar acordat statelor membre prin intermediul Instrumentului SURE.

Aceasta este a doua operațiune de acest fel din 2021.

Cehia a primit 1 miliard euro, Spania – 2,87 miliarde euro, Croația – 510 milioane euro, Italia – 3,87 miliarde euro, Lituania – 302 milioane euro, Malta – 123 de milioane euro și Slovacia – 330 de milioane euro.

Este prima dată când Cehia a primit finanțare în cadrul instrumentului. Celelalte șase țări ale UE au beneficiat deja de împrumuturi în cadrul SURE.

„Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă față creșterii bruște a cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă. Mai exact, vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea schemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare adoptate ca răspuns la pandemia de COVID-19 și destinate inclusiv lucrătorilor independenți. Sumele plătite astăzi urmează celei de a cincea serii de obligațiuni cu impact social emise în cadrul Instrumentului SURE al UE, care a suscitat un interes considerabil din partea investitorilor”, a anunţat Comisia Europeană.

Până în prezent, în cadrul Instrumentului SURE, 16 state membre au primit în total 62,5 miliarde de euro sub formă de împrumuturi „back-to-back”.

Pe parcursul anului 2021, Comisia va încerca să mobilizeze în plus peste 25 de miliarde de euro prin emiterea de obligațiuni în cadrul Instrumentului SURE al UE.

După finalizarea tuturor plăților SURE, statele membre vizate vor primi următoarele sumele totale: Cehia – 2 miliarde de euro, Spania – 21,3 miliarde de euro, Croația – 1 miliard de euro, Italia – 27,4 miliarde de euro, Lituania – 602 milioane de euro, Malta – 244 de milioane de euro și Slovacia – 631 de milioane de euro.

DOCUMENT

În ansamblu, Comisia a propus până în prezent un sprijin financiar total de 90,6 miliarde de euro pentru 19 state membre, din care 90,3 miliarde de euro pentru 18 state membre au fost autorizate. Se preconizează aprobarea în timp util de către Consiliu a celor 230 de milioane de euro propuse pentru Estonia.

În plus, statele membre pot depune în continuare solicitări pentru a beneficia de sprijinul financiar acordat în cadrul SURE, resursele totale disponibile în cadrul instrumentului fiind de până la 100 de miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here