Ministerul Educaţiei: Florile sau mărţişoarele nu sunt obiecte personale

0

Ministerul Educaţiei a precizat miercuri că nu a transmis nicio interdicţie cu privire la oferirea de flori şi mărţişoare în unităţile de învăţământ, având în vedere discuţiile din spaţiul public cu privire la faptul că, la începutul lunii martie, copiii nu vor putea aduce flori sau mărţişoare în şcoli.

Într-adevăr, în Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale.

Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, spune Ministerul Educaţiei, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

„În acest context, Ministerul Educaţiei nici nu poate schimba şi nici nu doreşte să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum „flori şi mărţişoare” în categoria „obiecte personale”. Ministerul Educaţiei nu a transmis şi nu va transmite către unităţile şi instituţiile de învăţământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicţie în acest sens, dar îndeamnă la prudenţă din perspectiva oricărui tip de interacţiuni care pot facilita transmiterea virusului SARS-CoV-2″, se arată într-un comunicat al ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here