Mai multe vagoane de tren pentru destinaţiile de vacanţă de pe Valea Prahovei, din Moldova şi Constanţa

0

Conducerea CFR Călători a decis suplimentarea capacităţii trenurilor care se întorc din destinaţiile de vacanţe, în special de pe Valea Prahovei, Moldova, Constanţa, 30 trenuri fiind de marţi cu 71 vagoane, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 17.000 de locuri.

Astfel, o parte dintre trenurile CFR Călători care se întorc marţi de pe Valea Prahovei în Capitală au în compunere şi 15 vagoane, maximum admis, cum este de exemplu IR 1746, cu plecare la ora 17:00 din Braşov, cu o capacitate de 1.098 de locuri. Trenul IR 1636 cu plecare din Braşov la ora 14:20 are 10 vagoane, din care 6 suplimentare, având în total 720 locuri, faţă 310 locuri într-o zi obişnuită.

Şi trenurile care sunt în graficul de circulaţie după intervalele orare cele mai solicitate dispun de o capacitate de transport suplimentată, respectiv R 3012, cu plecare la ora 18:51 din Braşov, are o capacitate de peste 460 locuri, IR 1624, cu plecare din Braşov la ora 19:48, are peste 540 locuri.

Pentru a evita aglomeraţia, CFR roagă călătorii să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf şi să nu urce în tren dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii.

Purtarea măşii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.ro, la secţiunea INFORMAŢII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obţineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul din staţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here