Istoria se repetă – O soluţie de moment pentru mineri (VIDEO)

0

Minerii de la Compania Energetică Hunedoara, aflată în insolvenţă, vor primi drepturile salariale în trei tranşe, a anunţat, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, după o discuţie cu liderii angajaţilor.

Mai întâi, din Fondul de Garantare a salariilor vor fi făcute plăţi pentru Compania Energetică Hunedoara (CEH) iar luni, în şedinţa de guvern, va fi aprobată o hotărâre pentru procedura de realizare a plăţilor.

„Vom aloca bani, în trei tranşe, pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajaţii care intră în pensie şi de asemenea pentru asigurarea transportului spre şi de la locul de muncă, precum şi tichetele de masă. În acelaşi timp, în prima tranşă vom acorda şi bani pentru plata subvenţiei de căldură”, a explicat Raluca Turcan.

Pe 25 şi 26 ale lunii curente, minerii vor primi drepturile salariale rămase neachitate, dar şi restanţele la tichete de masă şi la transport.

„Toată Compania Energetică Hunedoara capătă un răgaz de 3 luni prin care să se reorganizeze şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung”, a menţionat Raluca Turcan.

70 de mineri s-au blocat în subteran pentru a protesta faţă de situaţia financiară a companiei.

Ea a spus că sunt aproximativ 3.000 de oameni în activitatea minieră, la care se adaugă o mie în activitatea din energie.

Câteva sute de mineri de la mai multe exploatări protestau, luni, în curtea sediului administrativ al Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani, pentru a-şi obţine drepturile salariale restante.

Directorul general al CEH, Samuel Dioane, a declarat că bugetul de salarii este de 12 milioane de lei pe lună şi că această companie nu mai dispune de alte venituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here