Începe reabilitarea reţelelor de termoficare din Capitală

0

Reabilitarea reţelei de termoficare, pe cinci segmente, însumând 53 de kilometri, urmează să înceapă, a anunţat primarul general, Nicuşor Dan, finanţarea fiind asigurată din credite – 300 de milioane de lei.

„Aceşti bani nu există în momentul de faţă. Urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar în care Primăria Capitalei e de doi ani este să punem datoriile în bugetul din 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru aceasta, avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare”, a explicat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că Termoenergetica ar putea prelua ELCEN până în vară, dar sunt anumite lucruri de rezolvat şi alte instituţii implicate: Consiliul Concurenţei, Ministerul Energiei, referindu-se şi la creditorii ELCEN.

„Termoenergetica o să preia ELCEN, amândouă fiind companii ale municipalităţii, şi în felul acesta o să fie o singură companie, iar datoria istorică pe care municipalitatea, prin RADET, o are către Ministerul Economiei, prin ELCEN, va rămâne o chestiune juridică de tranşat între municipalitate şi Guvern, adică Ministerul Energiei. (…) Puţinele datorii de aproximativ 100 de milioane de lei pe care Termoenergetica le datorează către ELCEN acum ajung să închidă datoriile pe care ELCEN le are către alţi furnizori, în linii mari”, a adăugat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here