PLAGIAT 113 studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” – Suceava, sancţionaţi pentru lucrări copiate de pe internet

0

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că a sancţionat cu avertisment scris a unui număr de 113 studenţi care au prezentat lucrări copiate de pe internet.

În urma propunerilor venite de la consiliile facultăţilor, în şedinţa Consiliului de Administraţie din 19 ianuarie 2021 a fost analizat modul în care membrii comunităţii academice respectă normele Codului de etică şi deontologie profesională. Constatând că încă există tentative de însuşire a unor texte de pe internet şi de prezentare a unor referate, rapoarte, lucrări care conţin un procent semnificativ de similitudini cu surse publicate deja, CA al USV a decis sancţionarea cu avertisment scris a unui număr de 113 studenţi, conform prevederilor Regulamentului cadru privind activitatea profesională a studenţilor„, a informat instituţia de învăţământ superior.

Studenţii care au primit sancţiunea au dreptul la depunerea la secretariatul facultăţii a unei eventuale contestaţii, în termen de trei zile lucrătoare de la momentul notificării.

Depistarea acestor studenţi are loc în contextul în care Universitatea derulează o campanie amplă de prevenire a plagiatului.

În acest sens, Universitatea precizează că se numără printre primele instituţii de învăţământ superior din România care a achiziţionat şi utilizează de un deceniu un program informatic de depistare a similitudinilor în lucrările elaborate în cadrul USV sau în afara acesteia.

Softul respectiv este folosit de cadrele didactice pentru verificarea tuturor lucrărilor de licenţă, disertaţie şi doctorat, precum şi a unor referate sau diverse lucrări scrise de studenţi pe parcursul anului universitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here