Are sute de milioane avere în Bitcoin. A uitat parola

0

Stefan Thomas, un programator din San Francisco, SUA, de origine germană, a investit în Bitcoin cu mult timp în urmă iar acum moneda virtuală valorează aproximativ 220 de milioane de dolari. Problema este că a uitat parola prin care poate transforma cifrele digitale într-o avere impresionantă, notează „The New York Times”.

În portofelul digital, el are peste 7.000 de Bitcoin, monedă virtuală care a ajuns luna trecută la un record de 20.000 de dolari pe unitate.

Tânărul a scris parola pe o hârtie cu mulţi ani în urmă, dar a pierdut-o. Utilizatorii au dreptul la 10 încercări pentru a-şi accesa contul. El deja a epuizat opt.

Bitcoin a avut o evoluţie neaşteptată de la lansare şi i-a făcut bogaţi pe mulţi, chiar în contextul crizei economice provocate de noul coronavirus.

Pe piaţa virtuală sunt 18,5 milioane de monede Bitcoin iar 20%, care ar valora în prezent 140 de miliarde de dolari, sunt considerate pierdute din diverse motive, conform Chainalysis.

Sunt firme de specialitate care au primit zeci de solicitări pe zi din partea investitorilor în Bitcoin de a-şi rezolva problemele cu portofelul digital.

Cei care sunt acum frustraţi că nu-şi mai pot accesa contul au investit în Bitcoin acum 10 ani, când nimeni nu credea în aşa ceva.

Brad Yasar, un alt antreprenor din SUA, a deschis mai multe conturi de la lansarea Bitcoin. Deşi ar putea valora sute de milioane de dolari, nu mai poate face nimic, întrucât, de asemenea, nu mai deţine cheile digitale de acces.

Bitcoin nu are un departament care să se ocupe cu furnizarea sau recuperarea parolelor.

Moneda virtuală a fost inventată de Satoshi Nakamoto, un tip necunoscut, care a explicat că a vrut că permită oricui din lume să-şi facă un cont digital la care guvernele să nu aibă acces sau pe care să-l reglementeze, precizează publicaţia americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here