Vin Sărbătorile, vin! Unde pleacă românii în vacanță de Crăciun și Revelion. Oferte LAST-MINUTE pentru cei indeciși

0

Pandemia nu i-a oprit pe românii care vor să-și petreacă Sărbătorile de iarnă în străinătate. Și în acest an, chiar dacă restricțiile impuse la nivel mondial au redus din “apetitul” românilor de a petrece, au fost achiziționate pachete de Crăciun și Revelion în străinătate. Vezi mai jos ce destinații au căutat românii și ce oferte de ultim moment mai pot fi găsite în țară, la două dintre cele mai importante agenții de turism.

Cele mai căutate destinații pentru această perioadă au fost Egipt, Maldive, Mexic, Zanzibar și Turcia, ne-au transmis reprezentanții Eximtur, una dintre cele mai importante agenții din România.

“Am vândut pachete de 5 nopți cu mic dejun și cină de revelion în Zanzibar, cu prețuri de la 1299 eur/persoană, și pachete de 6 nopți cu mic dejun și cină de revelion în Maldive, cu prețuri de la 1297 eur/persoană”, spus cei de la Eximtur cu mențiunea că acestea au fost ofertele inițiale, la prețuri promoționale, pe pachete de tip charter.

Și cei de la Christian Tour au vândut cele mai multe oferte către Egipt, Maldive, Mexic și Zanzibar.

Românii care au ales ca destinație exotică Zanzibar au fost nevoiți să achite pentru sejur un preț de minimum 1239 de euro/persoană, dar ofertele au ajuns și la 2.000 de euro, în funcție de hotel și alte servicii oferite.

Oferte personalizate

O parte dintre românii care își doresc să se afle la mare, la soare, adică într-o destinație exotică în noaptea dintre ani au optat pentru servicii extra. Astfel că cei de la Eximtur au avut în ofertă și așa numitele pachetele “tailor made”.

“Sunt oferte concepute special la cererea turiștilor și adaptate cerințelor fiecăruia de călătorie, personalizate; acestea conțin un anumit număr de nopți, un anumit tip de hotel, cu diferite servicii de masă, servicii suplimentare la destinație”, ne-au explicat reprezentanții agenției clujene.

La astfel de servicii și prețurile sunt altfel. “Acestea pot varia în funcție de complexitatea pachetului conceput și încep de la 1559 euro/persoană în Zanzibar (pachet cu zbor inclus, 8 nopți de cazare, demipensiune și cină de revelion) sau 1999 euro/persoană în Maldive (pachet cu zbor inclus, 7 nopți de cazare cu pensiune completă)”.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Pentru a putea petrece sejurul în străinătate, turiștii trebuie să știe că în acest an este nevoie să respecte câteva condiții.

Pe lângă obligativitatea existenței unui pașaport valabil 6 luni de la data returului, trebuie îndeplinite condițiile impuse de autoritățile din țara de destinație cu privire la călătoria în contextul actual. Cele mai multe dintre ele cer rezultat negativ la testul PCR (Egipt, Maldive, Zanzibar). Informatii actualizate se găsesc pe www.mae.ro.

Ce se întâmplă dacă zborurile sunt anulate?

În contextul pandemiei, modul în care turiștii își recuperează banii, dacă zborurile sunt anulate sau se impun restricții de călătorie, se stabilește de către agenția organizatoare a respectivului pachet de servicii turistice, în funcție de condițiile impuse de către furnizorii finali de servicii (companii aeriene, hoteluri).

“Dacă pachetul achiziționat este de tip tailor made, Eximtur oferă clienților rambursarea sumelor achitate, sau, dacă aceștia din urma doresc, pot să opteze pentru un credit voucher pentru achiziționarea unor servicii turistice, pe viitor”, ne-au răspuns reprezentanții Eximtur.

La rândul lor, cei de la Christian Tour spun că în situația în care agenția se află în imposibilitatea de a opera destinația din motive independente (condiții de călătorie modificate prin impunerea carantinei sau altor restrictii ori inchiderea granitelor), altfel spus dacă se anulează cursa charter, “garantăm returnarea sumelor achitate”.

Crăciun și Revelion în România

Atât cei de la Eximtur, cât și cei de la Christian Tour mai au în ofertă destinațiile din România, pentru cei care doresc să rămână în țară pentru Sărbătorile de Iarnă.

Cele mai multe oferte Last minute în România le mai găsiți pentru stațiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia Predeal, Poiana Brașov și zona Bran.

“Multe hoteluri au renunțat la pachetele cu mese festive de Revelion pentru că nu se pot organiza în condițiile impuse de autorități, nu se mai organizează nici mese tradiționale cu tăierea porcului de Crăciun”, spun cei de la Eximtur.

În perioada Craciunului, un pachet de cazare cu mic dejun, pentru 2 nopți, are pretul de 405 lei/ persoana, la un hotel de 4* din Sinaia, iar in Predeal, un pachet de cazare cu mic dejun, pentru 3 nopti, are pretul de 631 lei/ persoana.

De Revelion, prețurile sunt sensibil mai mari, însă mult mai mici decât în anii trecuți, datorita lipsei meselor festive și a serviciilor suplimentare: 637 lei/ persoana, pentru 2 nopti cu mic dejun, în Sinaia și 1727 lei/ persoană, pentru 3 nopți cu mic dejun, în Poiana Brașov. Prețurile și statiunile menționate sunt exemplificative, oferte există pe toate gusturile.

Cei de la Christian Tour spun că o ofertă la mare căutare în această perioadă este și Maramureșul și Bucovina, “dar există interes și pe statiuni mai mici, spre exemplu Straja (Hunedoara) unde sunt deschise și funcționale deja pârtiile de schi”.

La mare căutare sunt stațiunile balneo

Locuri disponibile sunt în toate stațiunile montane de pe Valea Prahovei, Brasov, Bran, Paltinis, Cavnic și in majoritatea statiunilor balneare (luând în considerare hotelurile care sunt deschise în aceasta perioadă).

Cu toate acestea, ca în fiecare an, stațiunea Băile Felix a reușit să atragă un număr mare de turiști comparativ cu alte stațiuni. Aici cele doua mari avantaje sunt: oferta de cazare cu demipensiune și mai ales piscinele exterioare cu apă termală și Aqua Park-urile pe care le au unele hoteluri.

Cererile au fost preponderent pentru Băile Felix, Balvanyos, Băile Herculane, Călimănești – Căciulata, Sovata și Vatra Dornei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here