Doi foşti primari din Bucureşti, luaţi la întrebări de procurorii anticorupţie

0

Procurorii anticorupţie au descins, joi, la 38 de adrese din Bucureşti şi judeţul Ilfov în legătură cu două dosare în care sunt cercetate fapte de corupţie, unul dintre acestea vizându-l pe fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache.

„În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a transmis Direcţia Naţională Anticorupţie.

Fostul primar Tudorache a susţinut că percheziţiile au fost efectuate în urma unei sesizări a actualului edil al sectorului, Clotilde Armand, şi au legătură cu achiziţia de tablete pentru elevi.

„Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au ‘pupat inelul'”, a scris el pe Facebook.

Într-o declaraţie susţinută la un post de televiziune, Tudorache a afirmat că, în urma percheziţiei făcute în locuinţa sa, au fost ridicate facturi cu deplasări în concediu, 6.000 de euro şi o sumă de bani în lei.

Un alt fost primar din Capitală, Daniel Florea, de la Sectorul 5, a fost audiat de procurorii DNA în calitate de martor într-un dosar.

„Am fost audiat într-un dosar în calitate de martor. Cercetările se desfăşoară in rem. Am dat toate lămuririle necesare, am răspuns la toate întrebările”, a afirmat Florea după audiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here