Ce planuri are Nicuşor Dan cu datoriile Primăriei Capitalei via RADET – Termoenergetica – ELCEN

0

Primarul general, Nicuşor Dan, a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă împreună cu ministrul Florin Cîţu la Ministerul Finanţelor în care a anunţat că datoria Primăriei Capitalei către ELCEN, în valoare de 400 de milioane de lei, va fi compensată până la sfârşitul lunii decembrie.

„Până la sfârşitul lunii decembrie vom compensa acea datorie de 400 de milioane de lei pe care Primăria Capitalei o are către RADET şi Termoenergetica şi pe care RADET şi Termoenergetica o au către ELCEN. Compensând această datorie, ELCEN îşi plăteşte către ANAF datoria principală şi beneficiază de acea scutire de penalităţi şi iese din insolvenţă”, a spus Nicuşor Dan, precizând că acesta este un criteriu pentru ieşirea din insolvenţă.

El a dat asigurări că preţul gigacaloriei nu va creşte în această iarnă.

„Nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci. În momentul acesta, preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic”, a adăugat Nicuşor Dan.

Şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a spus că ieşirea ELCEN din insolvenţă urmează să se întâmple, în baza unor mecanisme, până la finalul lunii decembrie.

„Unul dintre mecanisme, este vorba despre swap-ul pentru datoriile restante ale unităţilor administrativ teritoriale, era în vigoare şi la rectificarea precedentă, doar că nu a fost luat în calcul”, a explicat el.

Cîţu a acuzat că ELCEN „a fost aruncată voit şi premeditat în insolvenţă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here