Preşedintele Klaus Iohannis: Ne aflăm într-o perioadă de răspândire galopantă a noului coronavirus… Suntem într-un așa numit val doi

Alegerile parlamentare nu ar trebui amânate iar purtarea măştiişi o igienă corespunzătoare ar trebui să ne ferească de covid dar şi de gripa sezonieră, este de părere preşedintele Klaus Iohannis. El a transmis, astăzi, că situaţia răspândirii noului coronavirus este îngrijorătoare în toată Europa, nu numai în ţara noastră.

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, că situaţia răspândirii noului coronavirus este îngrijorătoare în toată Europa, nu numai în ţara noastră.  

„Suntem într-o perioadă dificilă, într-un așa numit val doi. Cel mai dramatic este că în ciuda eforturilor dramatice ale medicilor, mulți, tot mai mulți români pierd lupta cu coronavirusul”, a declarant Iohannis.

Preşedintele a precizat că a solicitat prim-ministrului să evalueze în timp real situația paturilor de terapie intensivă.

Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposibilitatea secţiilor de terapie intensivă de a mai primi şi trata cazurile severe. În acest sens, am solicitat prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi de la terapie intensivă şi să crească, de fapt, capacitatea secţiilor de terapie intensivă, pentru a fi pregătite şi pentru situaţii mai grave”, a mai declarat Iohannis.

E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite

Referitor la rapoartele furnizate, marţi, 13 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategica şi de Institutul Național de Sănătate Publică privind rata de incidență a cazurilor de Covid-19, preşedintele Iohannis a declarat:

“Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este o urgentă nevoie de corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”.

În martie nu va fi mai bine

Întrebat dacă nu este mai bine să fie amânate pentru luna martie alegerile parlamentare, programate în data de 6 decembrie, preşedintele a declarat că nimeni dintre cei pe care i-a consultat nu a putut sspune că în martie nu va fi mai bine ca în decembrie…”.

Preşedintele a mai spus că este mult mai bine “să ne bazăm pe noi, să purtăm masca şi să ne ocupăm de igienă” pentru că începe sezonul gripei iar purtatul măştii şi o bună igienă ajută la prevenirea tuturor bolilor sezoniere.

Sinteza declarațiilor președintelui Klaus Iohannis:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here