Fostul consilier în Parlament Avram Gal, trimis în judecată de DNA

Avram Marius Gal, la data faptei consilier în Parlament, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Gal este acuzat de trafic de influenţă. Ar fi promis unui om de afaceri că va interveni ca o companie de stat să achiziţioneze echipamente de protecţie împotriva COVID-19 de la firma afaceristului.

0

Avram Gal a fost, potrivit www.turdanews.ro, președintele ALDE Câmpia Turzii, consilier parlamentar, președintele asociației New Life International Evangelical Association și acționar al ABC News Transilvania, fost viceprimar al municipiului Câmpia Turzii.

Potrivit DNA, în perioada 16 – 23 martie, Avram Marius Gal ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influenţă asupra funcţionarilor unei companii naţionale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să îşi exercite atribuţiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecţie împotriva COVID-19, de la firma respectivă.

„Din banii pretinşi, reprezentând o treime din profitul pe care firma urma să îl obţină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecţie, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârşitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societăţii comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate şi o fundaţie care îi aparţinea, dar şi în numerar) şi bunuri în valoare de 69.940 lei.

Cea mai mare parte a banilor primiţi de inculpat ar fi fost folosiţi exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziţionare autoturism de lux”, se arată în comunicatul DNA.

Gal s-ar fi folosit de relaţiile profesionale şi interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcţiile publice deţinute, în scopul creării impresiei că poate influenţa decizii adoptate la nivelul anumitor instituţii publice.

Totodată, Avram Marius Gal ar fi încercat să creeze o aparenţă de legalitate a folosului primit, atât a banilor ( prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate şi donaţie), cât şi a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here