Ludovic Orban: elevii ar putea merge la școală de la 1 octombrie. Scoala începe în 14 septembrie, online

Elevii ar putea învăța doar online în primele două săptămâni, iar școlile să se deschidă la 1 octombrie. Premierul Ludovic Orban a confirmat presei, astăzi, că este discutată acest nou scenariu. Aşadar, din 14 septembrie, cursurile ar putea fi susţinute online.

0

Scenariul potrivit căruia, în perioada 14-30 septembrie, elevii să urmeze cursuri doar online, a fost solicitat de medici, a declarat premierul Ludovic Orban.

 „Au fost discuții pe această temă (ca în primele săptămâni cursurile să fie susţinute online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a explicat Ludovic Orban.

Prim-ministrul a mai precizat că nu a fost luată încă o decizie:

„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local, la propunerea Consiliului de Administraţie, în care, repet, sunt implicaţi în Consiliul de Administraţie atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cât şi reprezentanţii corpului profesoral, cât şi reprezentanţii părinţilor, de asemenea, şi elevii pot să participe la decizie. Ei vor face propunerea şi decizia va fi luată pe baza propunerilor de Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului, fie în clasă, fie parţial în clasă, parţial online, fie online. Sunt lucruri care sunt cunoscute”, a mai spus premierul.

Potrivit lui Orban medicii au justificatcererea bazându-se pe faptul că profesorii şi elevii revin din concediu, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here