Cresc pensile de la 1 septembrie. Află care este procentul

Pensionarii primesc o veste bună în prima zi de toamnă: pensiile cresc în medie, cu 200 de lei. Noile pensii au început să fie distribuite, prima majorare fiind de 14 procente.

0

Deşi economia ţării este afectată de pandemia de Coronavirus, politicienii au decis ca, începând cu data de 1 septembrie a.c., să majorize punctul de pensie. De prima creştere se vor bucura cei aproape cinci milioane de pensionari, dar și însoțitorii persoanelor cu invaliditate.

Punctul de pensie a fost până astăzi 1.265 de lei. Prin majorarea de 14 procente creşte cu 177 de lei şi ajunge la 1.442 lei. Astfel pensiile cresc în medie, cu 200 de lei.

Pensia minimă creşte însă cu doar 96 de lei, de la 704 la 800 lei.

Luna trecută, premierul Ludovic Orban a declarat că va crește pensia minimă cu același procent cu care va crește și punctul de pensie. Dacă punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum este ultimul procent avansat de Guvern, atunci și pensia minimă va crește cu același procent de la 1 septembrie, iar asta înseamnă că pensia minimă care acum este de 704 lei pe lună va fi 802,5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here