PMB: Au început lucrările pentru construirea Spitalul Metropolitan „Sfântul Sebastian”/ Când va fi gata unitatea medicală

0

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat că s-au început lucrările la Spitalul Metropolitan „Sfântul Sebastian” și la Centrul de Excelență din zona de nord a Capitalei.

„Aşa cum am promis, Spitalul Metropolitan ‘Sfântul Sebastian’ Bucureşti, primul spital inteligent din România, devine o realitate. După finalizarea studiului de fezabilitate, eliberarea terenului şi semnarea contractului pentru proiectare şi execuţie cu două dintre companiile municipale, începem lucrările la fundaţie.

În trei ani, bucureştenii şi pacienţii din ţară vor avea acces la servicii medicale de calitate într-un spital cu aproape 1.000 de paturi şi 31 de săli de operaţie. Doar pentru clădirea spitalului şi dotări investiţia se ridică la 400 de milioane de euro. Anual, vor fi trataţi peste 300.000 de pacienţi”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Spital nou în București în maxim trei ani

Potrivit contractului semnat cu asocierea Compania Municipală Consolidări SA și Trustul de Clădiri Metropolitane București SA., clădirea spitalului, cu toate circuitele medicale și aparatura ultramodernă, va fi finalizată în maximum trei ani.

Întregul complex va fi compus din: 3 corpuri de clădire cu destinația spital, un turn cu 7 etaje dotat cu heliport și în cadrul căruia se vor regăsi spații de cazare pentru rudele pacienților și cabinete medicale, o clădire pentru grădiniță și creșă, un bloc cu locuințe pentru personalul medical și spații verzi.

2,8 miliarde de lei fără TVA, valoarea contractului

Valoarea contractului pentru întreg complexul se ridică la peste 2,8 miliarde de lei fără TVA.

Spitalul va asigura pacienților servicii în următoarele specialități medicale: obstetrică-ginecologie (obstetrică, ginecologie, neonatologie, fertilizare), cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgia capului și a gâtului (BMF, ORL, oftalmologie), chirurgie toracică, chirurgie generală, neurochirurgie, neurologie, pneumologie, gastroenterologie, hematologie, urologie, medicină internă (nefrologie, nefro-dializă, diabet și boli de nutriție, reumatologie), recuperare-reabilitare. Secția mamă și copil va funcționa separat de clădirea principal a spitalului și va cuprinde resuscitarea medicală pediatrică, neonatologia și secția de ginecologie-obstetrică, inclusiv urgențe.

Pentru accesul facil în zona spitalului, care va fi ridicat în Șos. Pipera, va fi construită o nouă stradă cu două benzi pe sens și linie de tramvai, Strada Spitalului. Suprafața construită desfășurată a complexului este de aproximativ 250.000 mp. Vor fi amenajate peste 1.300 de locuri de parcare, dintre care doar aproape 200 la suprafață.

Complexul va avea peste 30.000 mp de spații verzi, iar clădirile vor fi un etalon pentru eficiența energetică prin utilizarea unor surse de energie sustenabilă: panouri solare, centrală în cogenerare și pompă de căldură aer-apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here