Omul de afaceri Mohammad Murad redeschide fosta perlă a litoralului, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere

0

Mohammad Murad redeschide Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, cel mai spectaculos complex hotelier de pe litoralul românesc. Construit în anii 1970-1971, complexul a fost una dintre cele mai căutate locații de către români, deși accesul acestora, în perioada lui de glorie, era limitată, străinii având prioritate.

Sâmbătă, 1 August va fi o zi simbolică nu doar pentru mine și echipa mea, ci pentru toți cei care au așteptat ani de zile ca, emblema litoralului românesc, complexul Amfiteatru, Belvedere, Panoramic să găsească un partener care să îl readucă la viață. Sunt onorat și în același timp bucuros că am putut fi medicul de urgență, care cu experința de peste 23 de ani în turism, implicarea și chiar cu sacrificiul personal, în această perioadă grea, muncind chiar și 15 ore pe zi, am făcut tot ce era omenește posibil încât angajamentul meu să dea rezultatele așteptate”, susține omul de afaceri.

Interesul pentru deschiderea complexului este extrem de mare, atât în rândul turiștilor, cât și în rândul agențiilor de turism, complexul fiind vizitat zilnic de sute de turiști dornici să descopere viziunea antreprenorului Mohammad Murad, încă din perioada amenajării.

În anul 1985, student fiind, treceam prin acest complex fară să am șansa de a fi cazat, admirând locația din afară, alături de alți români, bulgari, turci și chiar nemți. Am putut citi în ochii lor admirația și respectul pentru cei care au construit aceast complex hotelier. Am fost foarte impresionat”, a mai spus Mohammad Murad.

Investiție totală de circa 50 milioane de euro

Cu o investiție de peste 35.000.000 euro, în prima fază și o investiție totală de 50.000.000 euro în faza a doua, Mohammad Murad, Președintele Phoenicia Hotels a creat în stațiunea Olimp un complex cu 3.000 de locuri de cazare care cuprind în afara hotelurilor Amfiteatru, Belvedere, Panoramic și hotelurile Majestic Olimp și Craiova, care vor intra într-un amplu proces de renovare.

Complexul Phoenicia Blue View dispune de 800 de camere de 4 stele (500 de camere deschise în luna august 2020), 4 piscine, dintre care 2 pentru copii, dotate cu un complex de tobogane, 4 restaurante, o cofetărie, o terasă orientală și o extraordinară piațetă. Cei prezenți în stațiunea Olimp sau chiar pe litoralul românesc vor fi așteptați cu spectacole de stradă într-o manieră originală, totul pentru o experiență unică, memorabilă. În luna august vor fi deschise hotelurile Panoramic și Belvedere, hotelul Amfiteatru urmând a fi deschis până la finalul sezonului.

Complexul Phoenicia Blue View a fost renovat într-un timp record de 9 luni. În ultimele 5 luni, odată cu declararea stării de urgență, antreprenorul Mohammad Murad a ales să se izoleze alături de echipa sa pe șantier pentru a impulsiona renovarea.

„Nu am avut arhitecți, designeri, și nici șefi de șantier, dar am avut ceva mult mai puternic: viziune, voință și perseverență. Pe 1 august vom deschide porțile pentru cei care doresc să vadă că în România și cu românii se poate face chiar imposibilul”, a menționat omul de afaceri.

Complexul Phoenicia Blue View face parte din cel mai mare grup hotelier din țara noastră, Phoenicia Hotels, care deține 15 hoteluri de 3, 4 și 5 stele, cu o capacitate de peste 10.000 de paturi.

Premierul Ludovic Orban a participat, în urmă cu o săptămână, la inaugurarea locației.

„O investiţie făcută într-un loc care e încărcat de amintiri, un loc foarte frumos care în urma unei privatizări nefericite a încăput pe mâna unui proprietar care nu a investit şi de o bună perioadă de vreme aceste trei hoteluri care erau un fanion pe vremuri pentru litoralul românesc, nu numai pentru staţiunea Olimp, au fost lăsate în paragină.

Iată că un om a avut curajul să cumpere aceste trei hoteluri, deşi erau în paragină, să îşi asume răspunderea şi riscurile realizării unei investiţii şi aceste hoteluri vor funcţiona din nou. Sunt convins că investiţia va fi profitabilă şi repunerea în funcţiune a acestor trei hoteluri va fi o decizie înţeleaptă”, a declarat premierul Ludovic Orban, prezent la inaugurarea complexului turistic din Olimp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here