Noi măsuri luate în calcul de Guvern: Limitarea programului pentru terase și obligativitatea purtării măștii în aer liber

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat că are în analiză mai multe măsuri, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi în spaţii foarte aglomerate aflate în aer liber.

„Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distanţare. Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci am putea impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber – de exemplu o piaţă sau o faleză – unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate. Este în analiză, nu am luat încă nicio decizie, dar încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a spus Ludovic Orban.

Sursa: Agerpres.ro

Primăria Sectorului 4 își testează toți angajații pentru coronavirus

PwC: Pandemia a produs cel mai mare șoc în sectorul energiei din ultimii 70 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here