VIDEO Un troleibuz a luat foc în drum spre Gara de Nord. Ce măsuri va lua directorul STB

0

Astăzi, în jurul orei 11,00, un incendiu a izbucnit la un troleibuz de pe linia 86, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord.

„În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectaţi. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12,00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepţia liniilor de troleibuz 79 şi 86, din cauza opririi tensiunii în reţea, pentru a permite intervenţia pompierilor”, se arată într-un comunicat al STB, citat de Agerpres.

Directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii.

De asemenea, directorul general al STB SA a dispus constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului.

Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu procedura de urgență ce trebuie aplicată pentru siguranța călătorilor în astfel de cazuri și a dispus verificarea parcului de troleibuze, pentru a preîntâmpina, în viitor, apariția unor astfel de evenimente.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost achiziţionat pentru fosta RATB şi face parte din lotul produs şi livrat între anii 2004-2006.

STB SA dă asigurări că acest caz este unul izolat, iar personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol.

Sursa video: Stefanel Dan Marin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here