ALEGERI LOCALE 2020. Campanie electorală încinsă la sectorul 6. Cine are cele mai mari șanse să ajungă primar

0

Începe lupta pentru fotoliul de primar al Sectorului 6. Deja se anunță o campanie electorală foarte încinsă și se prefigurează jocuri de culise extreme la alegerilor locale, care vor avea loc pe 27 septembrie 2020.

În ultimele zile au apărut mai mulți pretendenți pentru postul de primar al Sectorului 6 din Capitală.

Absolut toate jocurile politice sunt date peste cap, USR Sector 6 a intrat în zona de avarie, după ce Mihai Danes, care a candidat din partea USB (USR) la alegerile locale din 2016, a anunțat în urmă cu două zile candidatura sa ca independent. Mihai Danes a fost devansat în 2016 doar de actualul primar PSD în funcție Gabriel Mutu.

„De săptămâni primesc această sugestie care astăzi, prin acest anunț, prinde viață! Voi candida ca INDEPENDENT pentru poziția de primar al Sectorului 6, în alegerile locale din 27 septembrie”, a scris Mihai Danes pe Facebook în urmă cu două zile, anunțul fiind făcut chiar în ziua în care a împlinit 63 de ani.

Conform celor mai recente sondaje realizate, lupta pentru Primăria Sectorului 6 se anunță una strânsă pentru candidați, cele mai mari șanse avându-le actualul primar Gabriel Mutu, urmat de Ciprian Ciucu, care va candida din partea PNL.

În cursă, au intrat deja de câteva luni bune actualul edil, Gabriel Mutu, validat de PSD încă din ianuarie 2020 și liberalul Ciprian Ciucu, propus în martie 2020. La prima poziție în Primăria Sectorului 6 visează și Ștefan Florescu, din partea PMP, însă în condițiile actuale, analiștii apreciază că o „dreaptă” astfel fracționată îl avantajează clar pe candidatul „de stânga”. 

 În 2016, Mutu a câștigat Primăria Sectorului 6 cu 37,4%, devansându-și adversarul de pe locul doi – Mihai Daneș (USB) – cu peste 15 procente.

Mutu mizează pe continuarea proiectelor

Actualul primar al Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat că a fost validat pentru un nou mandat încă din 24 ianuarie.

 „În cadrul conferinţei extraordinare a PSD sector 6, am primit susţinerea pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6, în sensul că am fost propus şi validat ca şi candidat al PSD pentru Primăria Sectorului 6, pentru fotoliul de primar. În cadrul aceleiaşi conferinţe, s-a validat o rezoluţie de susţinere pentru doamna Gabriela Firea pentru funcţia de primar general la candidatura din acest an”, a declarat atunci primarul Gabriel Mutu.

El a menţionat că s-a discutat despre proiectele care trebuie continuate în sector.

„Ideea s-a conturat în jurul obligaţiei pe care noi o avem de a duce mai departe proiectele începute în sector, am discutat despre proiectele promise şi finalizate în acest mandat şi, bineînţeles, despre proiectele pe care le-am început şi trebuie continuate în sectorul 6”, a adăugat Mutu.

Gabriel Mutu este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americană și al Academiei Naționale de Informații. Fost senator, ales în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016, Gabriel Mutu a demisionat din Parlament în data de 22 iunie 2016 pentru mandatul de primar la Sectorul 6.

ALEGERI LOCALE 2020. Când începe campania

Alegerile locale urmează să se desfășoare în România pe data de 27 septembrie 2020, mandatele actualilor edili fiind prelungite până la 1 noiembrie ca urmare a pandemiei declanșate de noul coronavirus. 

Vă prezentăm pe larg calendarul alegerilor locale din acest an:

 • Începerea perioadei electorale – 29 iulie 2020;
 • Intrarea în vigoare a hotărârilor Guvernului necesare pentru buna organizare a alegerilor  – 2 august 2020;
 • Desemnarea judecătorilor în Biroul Electoral Central – cel mai târziu 31 iulie 2020;
 • Completarea Biroului Electoral Central cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente, reprezentanţii partidelor politice parlamentare şi reprezentantul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale (Constituirea Biroului Electoral Central) – 1 august 2020;
 • Constituirea birourilor electorale de circumscripție – 7 august 2020;
 • Completarea birourilor electorale de circumscripție cu reprezentanții partidelor politice parlamentare – 9 august 2020;
 • Înregistrarea alianţelor electorale – cel mai târziu la 11 august 2020;
 • Depunerea candidaturilor – cel mai târziu 18 august 2020; (cu 40 de zile înaintea datei alegerilor)
 • Rămânerea definitivă a candidaturilor – 24 august 2020;
 • Începerea campaniei electorale – 28 august 2020;
 • Desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare – cel mai târziu la data de 22 septembrie 2020;
 • Comunicarea reprezentanţilor partidelor politice în birourile electorale ale secţiilor de votare –cel mai târziu la data de 23 septembrie 2020;
 • Încheierea campaniei electorale – 26 septembrie, ora 07,00;
 • Data votării – 27 septembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here