S-au majorat pedepsele pentru cei care nu respectă carantina și izolarea

0

Guvernul Orban a adoptat în ședința de miercuri proiectul de ordonanță de urgență prin care se măresc pedepsele pentru cei care nu respecta carantina și izolarea, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS.

Proiectul prevede majorarea pedepselor pentru cei care nu respectă regulile și îi infectează și pe alții.

Dacă infectează o persoană, persoana găsită vinovată va primi o pedepsă cu închisoarea de până la 5 ani, iar daca infectează 2 sau mai multe persoane va primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Dacă o persoană a decedat în urma infectării, atunci pedeapsa urmează să fie de închisoare până la 15 ani.

Prin aceste măsuri, Guvernul vrea să-i determine pe cei infectați să rămână în carantină sau izolare.

Ședința de guvern de miercuri are loc prin videoconferință, după ce premierul și miniștrii au intrat în autoizolare. Este prima dupa ce președintele a decretat stare de urgență pentru 30 de zile, de luni, 16 martie.

Principalele măsuri luate de Guvern au fost anunțate la începutul ședinței de premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că situația revenirii românilor în țară și a transportului de marfă a fost rezolvată în urma unei convorbiri cu omologul sau ungar Viktor Orban. Premierul a anunțat măsuri energice in continuare impotriva celor care vor incalca legea, se urmareste acordarea de puteri sporite fortelor de ordine. Primul ministru a anuntat ca va trebui sa fie injectați bani in economie pentru sustinerea companiilor, a angajaților acestora și a investitiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here