Donald Trump nu este infectat cu noul coronavirus. Președintele SUA a anunțat noi măsuri

0

Donald Trump nu este purtător al noului coronavirus, a anunţat sâmbătă medicul Casei Albe, dezvăluind rezultatul testului la care a fost supus preşedintele american după ce a fost în contact cu mai mulţi membri ai unei delegaţii brazilieni care ulterior au fost testaţi pozitiv, informează AFP, citat de Agerpres.

„Am primit în această seară confirmarea că testul este negativ”, a anunţat medicul Sean Conley. „La o săptămână după ce a luat cina la Mar-a-Lago (Florida – n.r.) cu delegaţia braziliană, preşedintele nu prezintă niciun simptom”, a adăugat el.

Preşedintele de 73 de ani, care a refuzat timp de mai multe zile să se testeze, a anunţat sâmbătă că a fost testat în cele din urmă şi că aşteaptă rezultatele.

„Am făcut testul ieri (vineri – n.r.) seară”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de la Casa Albă, după ce a explicat vineri că nu este nevoie să facă testul, din moment ce nu prezintă niciun simptom.

Totuşi, refuzul preşedintelui primei puteri mondiale de a se testa pentru coronavirus a provocat îngrijorare, în contextul în care el a fost în contact weekendul trecut, pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago, cu două persoane testate pozitiv pentru coronavirus.

Donald Trump a declarat vineri stare de urgenţă la nivel naţional, permiţând statului federal să deblocheze până la 50 de miliarde de dolari.

În ajun, el a creat suprindere anunţând interdicţia de intrare în SUA timp de treizeci de zile a călătorilor provenind din spaţiul Schengen al Europei, dar şi din Regatul Unit şi Irlanda.

Trump a mai transmis oamenilor să evite călătoriile şi pe plan local, dacă nu este vorba despre urgenţe. Au fost adoptate noi legi care vor ajuta la finanţarea pentru plata concediilor medicale, asigurărilor de şomaj şi testării gratuite.

Potrivit Centers for Disease Control and Protection (CDC), în SUA au fost depistate 1.629 de cazuri şi înregistrate 41 de decese. Un număr de 46 de state şi districtul Columbia au raportat cazuri. Alte surse susţin că ar putea exista până la 200.000 de cazuri.

În numeroase state au fost luate măsuri importante, precum închiderea şcolilor şi interzicerea evenimentelor publice.

La nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate peste 150.000 de cazuri de îmbolnăvire, iar mai mult de jumătate dintre oameni au fost vindecaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here