UPDATE: Dacia prezintă primul model electric – VIDEO

0

Dacia va lansa marți primul său model de mașină electrică, compania postând în acest sens un mesaj pe contul de Facebook, care anunță: „r-EV-oluția Dacia începe mâine”.

La ora 9:15, pe pagina de Facebook a producătorului auto de la Mioveni au fost prezentate primele imagini video cu noul model Dacia electric.

Dacia deschide o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărcii.

În ultimii 15 ani, Dacia și-a lăsat amprenta asupra pieței auto, reușind două adevărate revoluții prin modelele Logan (pe piața vehiculelor noi) și Duster (în segmentul SUV).  Marca a știut să evolueze și să se adapteze nevoilor utilizatorilor rămânând fidelă valorilor sale : o ofertă de mașini simple, moderne, fiabile și robuste, la prețul corect. Un adevărat success story care i-a permis să seducă 6,5 milioane de clienți și să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero și Duster, scrie lifenews.ro

Pentru jurnaliștii auto conceptul preznetat astăzi de grupul Renault, sub tutela căruia se află marca Dacia, nu a avut multe secrete. Asta pentru că informațiile preliminare arătau clar legătura directă a acestuia deja cunoscutul model electric K-ZE comercializat în Asia. Totodată, trebuie menționat faptul că, încă din septembrie 2019, șeful de pe atunci al francezilor, Thierry Bollore, anunța că grupul său lucrează la un vehicul electric care va putea fi vândut în Europa. „Nu toată lumea își poate permite prețul vehiculelor electrice aflate astăzi pe piață. Producătorii lucrează la mașini de înaltă calitate, dar elementul cheie este să facem mobilitatea electrică accesibilă”, explica, pe atunci, Thierry Bollore, conform lifenews.ro

Ce preț ar putea avea noul model

Prin urmare, viitorul model Dacia 100% electric, o versiune adusă la stadarde europene a modelului K-ZE produs și comercializat în China ar putea avea un preț de circa 15.000 de euro, sub cel mai ieftin model electric aflat în prezent pe piața din România, Skoda Citigo-e iV, care costă 19.990 de euro.

În acest noian de vești bune, vine și una mai puțin plăcută pentru români. Viitorul model electric Dacia va fi importat în Europa din China, deci nu va fi produs la Mioveni. Cel puțin deocamdată. Asta pentru că uzina din România nu poate produce încă vehicule electrice, fapt confirmat, la solictarea LifeNews.ro, chiar de Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și al grupului Renault în România.

Compania anunța în urmă cu două săptămâni că va prezenta, în premieră mondială, cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață, în data de 3 martie. Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, care a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

În acest moment nu este clar unde și cum va avea loc prezentarea, notează Mediafax.

Postarea rulează o secvență video cu câteva elemente ale noii mașini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here