Gabriel Mutu: distribuim măști medicale. Toate clasele sunt dotate cu dispenser de hârtie și soluție dezinfectantă pentru mâini

0

Distribuim gratuit măști medicinale în Sectorul 6!

Încă de ieri, 27 ianuarie 2020, am solicitat implementarea unui set de măsuri, prin care noi, autoritatea locală, putem ajuta comunitatea să prevină răspândirea virusului gripal.

Măsurile din școli:

✅ Măști medicinale
Toți cei 40.000 de elevi și cele 6.000 de cadre didactice din unitățile de învățământ preuniversitar de stat primesc gratuit măști medicinale. Le recomand atât copiilor, cât și profesorilor să se informeze asupra modalității de folosire corectă a acestor măști.

✅ Soluțiile dezinfectante
Toate clasele celor 68 de unități de învățământ din Sectorul 6 sunt dotate cu dispenser de hârtie și soluție dezinfectantă pentru mâini.
Am trimis materialele de dezinfecție și igienizare solicitate de directorii unităților de învățământ, iar acolo unde situația impune, dezinfectăm prin nebulizare.
De asemenea, au fost intensificate controalele medicale și triajul elevilor înainte de intrarea la ore, raportările urmând a fi transmise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Direcția de Sănătate Publică.

✅ Procedeul de spălare-uscare ”fără atingere” 
Principala metodă de prevenție rămâne igiena personală strictă, fiind recomandată, în această perioadă, spălarea mâinilor cu apă și săpun de mai multe ori pe zi. 
În școlile din sectorul nostru, 172 de grupuri sanitare au fost modernizate în vara anului trecut, pardoselile acoperite cu tarchet, iar dispozitivul de dozare a săpunului lichid, bateria lavoarului și uscătorul de mâini, toate automate, cu senzori de mișcare, ajută foarte mult în acest proces de prevenție. 

Controale medicale gratuite: 

✅ Prin Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” am început o amplă campanie, adresată părinților din Sectorul 6, cu același scop: de a preveni răspândirea virusului gripal. 
Controlul medical amănunțit este gratuit pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, pe bază de programare prealabilă la telefoanele 031.9593 sau 0726150250. 
Părinții sunt așteptați împreună cu micuții lor și la Cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00.

Totodată, toate persoanele care vin aici cu bilet de trimitere de la medicul de familie, beneficiază de control gratuit, în baza contractului încheiat cu CASMB.

Măsuri benefice întregii comunități: 

✅ Distribuim gratuit măști medicinale, în cele nouă puncte de informare și asistență de pe raza Sectorului 6, acolo unde puteți folosi și dezinfectant sanitar: 

1. Bd. Iuliu Maniu x Valea Cascadelor – lângă Parcul Păcii;

2. Bd. Constructorilor x Calea Giulești;

3. Parcul Drumul Taberei – intrarea dinspre Bd. 1 Mai;

4. Calea Crângași – ieșirea de la Metrou spre Bd. Constructorilor;

5. Pasajul Lujerului;

6. Bd. Timișoara x Str. Brașov;

7. Piața Drumul Taberei;

8. Piața Valea Ialomiței;

9. Piața Veteranilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here