Pacienții cu accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic sunt condamnați

0

Noul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat joi, la preluarea mandatului, să „problemele sunt enorme” în cazul pacienţilor care suferă accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic.

„Concret în momentul ăsta dacă cineva face AVC sau un infarct miocardic în ţară, problemele sunt enorme. Nu este normal ca România, ţară europeană, să avem această situaţie: cel mai mic număr de centre de boli cardio-vasculare din ţară, cel mai mic număr de centre infarct miocardic din ţară şi vom reglementa rapid pozitiv acest lucru. Au fost ani în care, paradoxal, trăim într-o ţară în care nu aveam centre de infarct şi a modificat legislaţia ca să dăm în cap la centrele de infarct care funcţionau” a afirmat ministrul Victor Costache într-o conferinţă de presă la preluarea mandatului de ministru, alături de premierul Ludovic Orban.

Noul ministru a promis că va găsi soluţii pentru pacienţii cu astfel de probleme.

Pot să vă garantez că tot ce înseamnă programe de urgenţă, atât în domeniul accidentelor vasculare cerebrale, cât şi în domeniul infarctului miocardic vor fi atât prioritizate, cât şi dezvoltate. Acum avem nişte programe cât de cât pilot, funcţionale, vom face să fie mult mai eficiente, aducem expertiză internaţională şi veţi vedea în lunile care urmează”, a adăugat Victor Costache, potrivit News.ro.

Acesta a spus că, în activitatea de transplant din România, „a avut loc o prăbuşire a numărului de donatori în anul 2017” şi că intenţionează ca în acest mandat să crească numărul personalului din domeniul transplantului dar şi „regândirea„ sistemului de transplant.

În ceea ce priveşte situaţia vaccinului antigripal, Victor Costache a precizat că jumătate de milion de doze de vaccin au fost deja distribuite în teritoriu, alte 500.000 de doze vor ajunge la medicii de familie pe 10 noiembrie, urmând ca la începutul lunii decembrie să fie livrate alte 500.000 de doze.

„Vom încerca să optimizăm acest sistem şi la anul să nu mai vorbim de o criză a vaccinurilor. Procedurile trebuie demarate din timp şi să nu mai ajunge în situaţia asta” a spus ministrul Sănătăţii.

Despre mita care se dă în spitale, noul ministru susţine că „este un fenomen adânc înrădăcinat în societatea medicală şi în societatea românească, care trebuie să dispară”. El a spus că nu ştie care este cea mai bună soluţie, dar că „toleranţa va fi zero” în ceea ce priveşte aceste fenomen.

Victor Costache: “Sănătatea este un domeniu prioritar, de interes naţional, care este într-o situaţie veşnic precară. Pe parcursul acestui mandat destul de scurt, vom încerca să prioritizăm acţiunile principale în domeniul sanitar. 

Unul dintre aspectele care trebuie menţinute funcţionale este examenul de rezidenţiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga ţară, pentru că este un moment de cotitură în viaţa oricărui tânăr absolvent de medicină, aşa că susţinem desfăşurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie. 

Premierul şi ministrul Finanţelor sunt îngrijoraţi de ce au găsit în buget

Miercuri, premierul a fost prezent la preluarea madatelor de către alți 4 membri ai cabinetului, printre care ministrul de Finanţe, împreună cu care a verificat visteria ţării. Cei doi spun că situaţia nu arată bine, pentru că s-au făcut cheltuieli prea mari aşa că fondul de rezervă este gol.

În privinţa bugetului, oficialii au demarat o analiză, pentru a vedea dacă vechea conducere a falsificat datele prezentate public. Managerul bugetului de peste 260 de miliarde de lei al României este ministerul Finanţelor. Premierul şi ministrul Finanţelor spun că sunt îngrijoraţi de ce au găsit în buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here