Nu avem autostrăzi și metrou dezvoltat, deși am avut bani. Cine a fost ministru Transporturilor din 1990 și până în prezent. PNL și PSD și-au împărțit Ministerul timp de 30 de ani

0

Românii sunt cetățenii cei mai nemulțumiți de infrastructura țării lor. Dacă la nivel global aproximativ o treime din respondenţi se declară nesatisfăcuți în legatură cu infrastructura țării lor, 76% dintre români spun că sunt foarte nemultumiți sau destul de nemulțumiți cu infrastructura din România. Autostrăzile (93%) și rețeaua feroviară (85%), sunt principalale motive de insatisfacție faţă de infrastructura de transporturi din România. Acestea sunt rezultatele unui studiu desfăşurat de compania de cercetare de piaţă Ipsos în 28 de ţări din întreaga lume, la finalul anului 2018.

Totodata, din 2011 ne chinuim sa facem o magistrala de metrou noua, magistrala 5 spre cartierul Drumul Taberei, dar pentru ca in 2011, cand ministerul era condus de un ministru PNL,  s-a semnat proiect gresit, nici acum nu este gata noua linie de metrou.

Calitatea aeroporturilor este considerată foarte bună sau destul de bunăde către 33% din români, acesta fiind și cel mai mic rezultat înregistrat pentru acest aspect la nivelul tuturor țărilor analizate. Pe plan global, procentul celor care oferă un scor bun pentru acest indicator este 67%.  

Doar 5% dintre români apreciază calitatea autostrăzilor ca fiind bună – o discrepanţă uriaşă faţă de media globală (50% dintre repondenți). Majoritatea românilor (93%) sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumițide calitatea autostrăzilor, iar 83% consideră că îmbunătățirea calității autostrăzilor și a drumurilor naționale ar trebui să fie o prioritate a țării. Drumurile locale sunt apreciate ca fiind bune de 12% dintre români, comparativ cu 41% dintre locuitorii ţărilor investigate. Printre prioritățile menționate de români se află și drumurile locale, 79% considerând necesară o îmbunătățire a acestora. 

Rețeaua feroviară este apreciată de 8% dintre români ca având o calitate bună, în timp ce la nivel global 41% dintre respondenți afirmă că infrastructura feroviară are o calitate bună sau chiar foarte bună în țara lor. 65% dintre români declară că rețeaua feroviară este o prioritate în procesul de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii. 

Piata Presei va prezinta cine a ocupat scaunul de ministru al Transpoturilor din 1990 si pana in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here