Ministrul Muncii: nu s-au făcut studii înainte să se crească pensiile. Pensionarii: erau mici- ce studii trebuie să iți dai seama

0

Așa cum m-am angajat în urmă cu 3 săptămâni la audierea din Parlament, am căutat în toate Direcțiile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și în instituțiile din coordonarea Ministerului TOATE Studiile realizate din 2017 până în prezent. Deciziile trebuie luate pe baza unor studii de specialitate, scrie ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook.

„Astăzi încep publicarea acestora, structurat, pe website-ul ministerului aici: . În zilele următoare voi continua publicarea acestor documente, transparent, pentru ca orice cetățean să poată avea acces ușor la ele. Precizez în clar care sunt direcțiile sau structurile de la care nu am primit niciun studiu/raport. Doar un exemplu. Răspunsul fostului Președinte al Casei Naționale de Pensii Publice, la solicitarea mea de a îmi trimite toate studiile realizate. Într-o perioadă când Legea Pensiilor a fost modificată, CNPP nu a realizat nici măcar un studiu pe acest subiect. De aici începem”, a mai scris ministrul.

Dupa un val de mariri de la inceputul anului, de la 1 septembrie au fost majorate cinci milioane de pensii, prin creşterea punctului de pensie la 1.265 de lei. 

Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate se majorează în funcţie de valoarea punctului de pensie, şi anume de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizaţia socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei.

Majorarea este de 15% „în mână”. „Dacă ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toţi pensionarii. Această majorare este stabilită prin Ordonanţa 114 şi Noua Lege a Pensiilor”, spune Budăi.

„In ultimii patru-cinci ani mi-a crescut pensia cu aproximativ 400-500 de lei. Inainte nu a crescut deloc. Ce studii sa se faca, la ce pensii avem noi”, a explicat un pensionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here