Metroul din Drumul Taberei mai are de așteptat. Răzvan Cuc a dezinformat

0

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei nu poate fi dată în folosință până la finele acestui an, așa cum promitea Răzvan Cuc, fostul ministrul al Transporturilor, ci, în cel mai optimist scenariu, acest lucru se va întâmpla abia în vara anului 2020.

Ieri, la evenimentul organizat de Metrorex pentru marcarea celor 40 de ani de la punerea în circulaţie cu călători a primului tronson de metrou Semănătoarea – Timpuri Noi, actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a spus că a primit sub semnăturile conducerii Metrorex un grafic asumat, care arată că Magistrala M5 Drumul Taberei se va da în folosință abia în vară.

Întrebat de când ştia fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc că darea în folosinţă a Magistralei M5 nu se va putea realiza la finele lunii decembrie 2019, aşa cum se anunţase, Lucian Bode a răspuns: „Nu ştiu de când ştiau miniştrii care au fost înaintea mea. Eu în primele zile de mandat am cerut domnului director Aldea şi ulterior doamnei director Miclăuş sub semnătură să-şi asume aceste termene foarte clare”.

„L-am întrebat pe domnul Aldea dacă l-a informat pe domnul ministru (Răzvan Cuc – n. r.), răspunsul a fost ‘da’, dar din păcate informarea nu a fost una scrisă şi asumată sub semnătură”, a spus Bode.

  Cuc susține că nu a fost informat

În urmă cu trei săptămâni, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc susţinea că a a lăsat finalizate 98% din lucrările fizice.

„Eu așa am spus din discuțiile pe care le-am avut cu constructorii, asta a reieșit la sfârșitul lui decembrie, că se putea da în trafic. Eu nu am mai vorbit cu dl director, dar cu siguranță dacă este o problemă, cu siguranță trebuie să comunice, de ce nu se dă. La modul la care am lăsat eu lucrurile în minister, undeva la 98% stadiul finalizat, trebuia să se dea. Mie nu mi-a adus nimeni la cunoștință, când am plecat din funcția de ministru, din punctul meu de vedere, se poate da până la sfârșitul anului”, declara Cuc.

Licitațiile pentru magistrala 5 a metroului bucureștean au început în 2008. În 2012 au început și lucrările pentru tronsonul Râul Doamenei-Eroilor, iar primul termen de finalizare a fost anul 2015. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here