Mafia Firea de la ASSMB. Spitalele PMB, pline de ilegalități și amenințări. Cea care a dezvăluit tunul de la Gomoiu, amenințată cu telefoane anonime

0

Pe libertatea.ro Adriana Nedelea obține mărturia directorului juridic de la spitalele Capitalei. E, pur și simplu, o descriere despre cum funcționează mafia! Ea povestește cum ”m-au adus pe 1 mai 2019 special pentru cazul Gomoiu. Am descoperit fapte penale”. 

Iată principalele declarații ale Laviniei Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București: Am venit la ASSMB pe 1 mai 2019 special pentru cazul Gomoiu. Mi s-a spus că au nevoie de expertiza mea. Am constatat că sunt fapte penale. Vorbim de decontarea unor lucrări neefectuate. Dna director părea să accepte ideea sesizării Parchetului și la un moment dat dna Blându a fost eliberată din funcție. Ieri dimineață experților ASSMB li s-a interzis accesul la documente. Eu sunt omul care încă îi reprezint în dosar. Trebuie să informez conducerea instituției pentru că sesizarea Parchetului aparține șefului instituției. Nu pot spune că eram la o oarecare tensiune. Eu m-am mai opus la acte care nu mi s-au părut legale. Am primit sub nas să semnez o decizie de detașare pentru dna Tiurcheș. Am cerut actele. Dl. Savin mi-a spus că este ok, înțeleg că a semnat în locul meu. Asta se întâmpă pentru că nu avem respect pentru lege. Toți oamenii de acolo spun că adevărata șefă a ASSMB este doamna Tiurcheș. Raportul Curții de Conturi nu mi-a fost prezentat. 

Am fost revocată din funcție la 11.56. Dl Savin mi-a spus că motivul este reingineering institution. Nu înțeleg de ce. Instituția nu a mai avut nici un litigiu pierdut în instanță de când am venit eu. Bănuiesc că era o problemă că urma să câștig la Gomoiu. Numirea mea a fost până pe 30 aprilie 2020. Vorbim de o revocare din funcție. Ieri la 10 trimiseseră integritatea să găsească vinovatul ca urmare a dezăluirilor dumneavoastră, cred. Oamenii din mandatul dnei primar au acceptat să se plătească lucrări nefăcute. Ceilalți ofertanți au fost eliminați pe motiv că acel ofertant are un cashflow care între timp s-a evaporat. Spunea că nu va lucra cu subcontractanți, dar a folosit doar subcontractați. Convingerea intimă este că vorbim de un grup infracțional organizat. Dl. Savin a dat afară experții angajați, le-a spus că nu mai au acces la documente. 

Noi am avut consultant care trebuia să ne apere. În plângere am susținut că a avut loc o deturnare a licitației. Unele acte au fost făcute cu acordul ASSMB. Bănuiesc că rolul meu era să pierd procesul și nu mi-am înțeles rolul. Nu aș putea spune cine conduce grupul. 

Acționez în baza Legii avertizării publice. Conducătorul instituției trebuie să sesizeze Parchetul, dar nu era nevoie ca plângerea să treacă pe la primărie. Înainte să vin eu acea direcție nu funcționa. Un alt motiv suplimentar al demiterii ar putea fi decizia de detașare a dnei Tiurcheș. 

Ilegalitățile se fac pentru că există o continuitate a lor, o dorință de a-ți păstra funcția. Dl. Savin bănuiesc că este un executant ideal. Faptul că trusturile la care ajung banii de publicitate nu văd nicio problemă… 

Pe lângă supraevaluări, la spitalul Gomoiu nu merge ventilația, ușile de la sălile de operație nu se deschid decât dacă dai cu cotul, deși ar trebuie să aibă senzori. Eu sunt omul care pune cap la cap ce se întâmplă la Gomoiu. Există clar o frică și o obediență a angajaților. Există aceeași practică a numirii ca să fie la mâna primarului general. La ASSMB s-au organizat concursuri cu răspunsuri date. Dl. Savin mi-a cerut să-l ajut să o revoce pe adjuncta de la Achiziții. Sunt aduși oameni fără studii superioare prin detașare. Sumele de închiriere au fost duble față de prețul pieței în Greenfield. Locuințele le primesc medicii, asistentele. Există o sancțiune a CNCD pe această temă. Dna Tiurcheș a spus că nu o interesează decizia CNCD. Am fost ofițer SRI. A fost o perioadă frumoasă, cu oameni foarte în regulă. Am fost exclusă din magistratură pentru că am sesizat Parchetul. Acum suntem la CCR. Am avut o situație financiară relativ bună. Nu mai este aceeași. Evident că mă consider vânată. Am primit telefoane în care mi s-a spus că am grijă de integritatea fizică a fiicelor mele. O să merg și în instanță, dar nu înțeleg de ce i se permite dnei Firea să perpetueze arbitrariul, să țină niște oameni numiți. Cred că ar trebui organizat concurs, cum este regula în lege. 

Am fost șefă de promoție la Universitatea București. Este o mare frustrare să fii înlăturat de oameni agramați. Sunt ferm convinsă că mă voi întoarce în magistratură.

Un om a luat taurul de coarne și a luat decizia pe cont propriu. Pentru că ilegalitățile trebuiau semnalate. Altfel, chiar angajații din instituțiile publice riscau libertatea, pentru că puteau fi acuzați de abuz în serviciu. Pentru că știau și acceptau. Și mai și semnau. Pe bani mulți. Jurnaliștii Libertatea au luat legătura cu acest om și vor prezenta documentele care dezvăluie o posibilă complicitate a autorităților sau chiar mușamalizare a fraudelor. Iar omul care dezvăluie totul vine la Adriana Nedelea LA FIX. Paradoxal, cu cât tăcerea în jurul fraudelor de la Gomoiu era mai mare, cu atât mai zgomotoase erau laudele video din banii bucureștenilor. Doi ani au trecut, din noiembrie 2017, de când Corpul de Control al primului ministru trimitea la Primăria Capitalei raportul despre fraudele de la Spitalul Gomoiu, raport înregistrat și la Guvern. Supraevaluările unor echipamente sau elemente de mobilier erau constatate negru pe alb de inspectorii Corpului de Control. Datele despre fraude au fost publicate de Libertatea. Care a prezentat și inundația de spoturi de 1,1 milioane de euro ale Primăriei pe posturile TV. Un an și jumătate după finalizarea raportului, peste 5.000 de spoturi TV, din 3 campanii platite pentru difuzare de Primărie, ajung la 8 televiziuni.  Una dintre cele trei campanii începe cu imaginea spitalului Gomoiu. 8 televiziuni au dat „mândria” plătită din bani publici: „Sănătatea bucureștenilor este prioritatea Primăriei Capitalei”. 
Citeşte întreaga ştire: Adriana Nedelea LA FIX: Mafia din Primărie demascată în direct de directoarea juridică de la ASSMB: ”Fiecare afirmație din comunicatul Gabrielei Firea e o minciună! O invit oriunde la o discuție despre hoția de la spitalul Gomoiu!” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here