Exclusiv. Nu au început lucrările din timp la RADET, pentru că nu erau proiectele de modernizare gata în primăvară. Șeful RADET- Vom lucra în această iarnă. Zeci de familii și două spitale stau în frig și fără apă caldă

0
David Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, face o declaratie de presa in timpul conferintei de presa a Gabrielei Firea, miercri, 5 septembrie 2018. Inquam Photos / George Calin

Spitalele „Marie Curie” și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din Capitală au ramas fără apă caldă și fără căldură, începând de luni seară.

Asociația Dăruiește Viață a donat Spitalului Marie Curie din Capitală un cazan de mare capacitate. Unitatea sanitară îl va putea folosi pentru a-și asigura apă caldă și încălzirea atunci când RADET va mai opri furnizarea lor.

În ultimele două săptămâni, Spitalul Marie Curie a rămas de două ori fără apă caldă. Motivul: RADET a întrerupt furnizarea, în reprize de câteva zile, pentru a repara și moderniza rețeaua de conducte de distribuție a agentului termic.

Lucrările au început târziu, pentru că cei câte trebuiau să întocmească proiectele de modernizare nu le-au finalizat în primăvară, că să poată începe lucrările din timp și să fie gata până a venit sezonul rece 2019-2020.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, în prezent director general al Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET, situația de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparații la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

„Potrivit legislației în domeniu, orice spital are obligația legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă și căldură, ținând cont de specificul activității. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunțat că va mai urma o oprire și să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse. Din păcate, există niște probleme tehnice acolo și chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcțiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru Mediafax, Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă.

„Profităm acum, pentru că încă ne permite vremea, să facem aceste lucrări. Nu putem risca să intrăm în iarnă și să crape acele conducte când e ger afară”, mai spune Burghiu.

Deputat: Este inadmisibil că nu se pot mobiliza muncitorii să rezolve problema în 10 ore

Emanuel Ungureanu, deputat USR: Eu am văzut cu ochii mei cum copii în stare vegetativă după traumatisme cranio-cerebrale severe sunt nevoiţi să se chinuie cu părinţii. Igienizarea se face foarte dificil. Pericolul de infecţie este foarte mare. Atrag atenţia că aceste spitale trebuie să fie dotate cu bazine speciale, cu surse alternative de apă în situaţia unor avarii. Este un cumul de factori care lasă timp de două săptămâni, zeci de ore, nişte mame disperate cu copilaşii lor fără apă caldă. Este inadmisibil că nu se pot mobiliza muncitorii să rezolve problema timp de 10 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here