S-a lansat aplicația: vezi unde este cel mai bun preț al alimentului tău preferat

0

Românii pot să verifice prețurile alimentelor de acasă, din fața calculatorului. Pot intra virtual în 1.700 de magazine din toată țara pentru a verifica cât costă fiecare produs în parte. Toate acestea prin intermediul aplicației Monitorul Prețurilor, lansată de astăzi de Consiliul Concurenței.

Nu o dată ni se întâmplă să mergem prin diferite magazine și să găsim pentru același produs, prețuri diferite. Exista și cazuri în care lanțul de la producator la distribuitor și în cele din urma la vânzător, justifica adaosul, dar de cele mai multe ori este vorba doar despre o marjă de profit mai mare adăugată de comercian. Acum, aplicația Monitorul Prețurilor le permite cumpărătorilor să compare, în timp real, prețurile a 30 de mii produse din marile lanțuri de magazine din țară.

Pentru întreaga piata, Monitorul va însemna un element de reglaj foarte fin. Vânzătorii se vor gândi de două ori înainte să majoreze prețul peste cel al concurenței. Dacă nu au un avantaj comparativ serios, cum ar fi cel de proximitate, de exemplu, cel mai probabil se vor alinia la condiţiile pieţei.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „Aşteptarea noastră este ca această transparență va obliga magazinele cu prețuri mari să le reducă, să coboare spre nivelul prețurilor din magazinele care sunt mai ieftine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here