Președintele PSD Cluj despre jurnaliști: „bătrânel analfabet”, „nesimțită țărancă” sau „boschetari” aliniați în ”asociația papagalilor de presă”

0

Președintele PSD Cluj, Liviu Alexa, proaspăt numit în fruntea organizației de Viorica Dăncilă, a postat pe Facebook o înregistrare în care folosește un limbaj jignitor la adresa unor jurnaliști din Cluj, care i-au scris președintelui PSD o scrisoare în care au semnalat tocmai comportamentul inadecvat al acestuia. 

„De dimineață, marea asociație a papagalilor de presă din Cluj, compusă din boschetari, degeaba vă supărați, sunt niște boschetari de presă, au trimis doamnei Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, despre nesimțitul de Alexa care vorbește ca un măgar și îi jignește pe jurnaliști. Bă, nene, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist”, spune Liviu Alexa, cel care deține site-ul Ziar de Cluj și care a fost unul dintre jurnaliștii care îl consiliau pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea. 

Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj i-a trimis președintelui PSD, Viorica Dăncilă, o scrisoare de protest față de comportamentul noului șef al PSD Cluj, Liviu Alexa, jurnaliștii precizând că este inacceptabil și intolerabil modul în care acesta înțelege să comunice cu presa, prin atacuri la persoane, pentru care a și fost dat în judecată în mai multe rânduri.

„Probabil doamna Dăncilă, după ce a citit acea scrisoare, a aruncat-o la gunoi”, spune Alexa, după care continuă, cu un limbaj jignitor, atacul la semnatarii scrisorii cu apelative precum „bătrânel analfabet”, „nesimțită țărancă” sau „boschetari” aliniați în ”asociația papagalilor de presă”.

„Tare triști sunteți, bă, niciun copil nu sunteți în stare să faceți. (…) Am o pisică birmaneză care este cu 100 de puncte mai inteligentă. (…) Voi nu sunteți în stare să faceți un material”, a mai spus Liviu Alexa.

Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj i-a transmis, luni, Vioricăi Dăncilă, o scrisoare în care reclamă comportamentul noului președinte al PSD Cluj.

„Liviu Alexa a fost ținta mai multor comunicate de presă trimise de APPC Cluj (șase la număr), asociație care reunește aproape 60 de jurnaliști din Cluj, prin care se atrăgea atenția că materialele de pe site-ul deținut de Liviu Alexa depășesc complet limitele jurnalistice. Atacurile la adresa colegilor de breaslă au început acum câțiva ani.

Au fost jignite jurnalistele Corina Brânduşan, Cosmina Fernoagă, Florina Pop și Oana Moisil, într-un mod incalificabil, Liviu Alexa utilizând sintagme ca: „vagin jurnalistic”, „bijboacă jurnalistică”, „duhnind a frustrare prin ochii săi prea apropiaţi de nas”, „minge de tenis plină cu ură ce se loveşte singură de pereţi”, „bilă jurnalistică”, „l-a spălat şi pupat în cur”, „măiestrit jurnalism de convenienţă, care ascundea în loc de pană limba în cur”, „scotea muci uscaţi, îi făcea biluţe şi (…) spunea că se hrăneşte vegan şi că mucii sunt, de fapt, extract de kiwi”, „s-a apucat să desfacă numai cutiile cu întăritoare sexuale, pe care a început să le hăpăie pe nemestecate”. (…)

Vă scriem, însă, pentru a vă atrage atenția asupra acestor ieșiri, deoarece Liviu Alexa nu se mai reprezintă pe sine, ci și partidul de guvernământ al unei țări europene. În acest context, considerăm că este inacceptabil și intolerabil modul în care cel pe care l-ați desemnat să conducă filiala clujeană a PSD înțelege să comunice cu presa. În nicio țară cu pretenții minime de civilizație un astfel de limbaj public folosit de un lider politic în adresarea către un membru al presei nu poate trece ignorat sau nesancționat, credem noi.”, se arată în scrisoarea APPC.

În trecut, firma lui Liviu Alexa a apărut pe statele de plată ale Partidului Social Democrat. PSD a plătit începând cu anul 2016, din subvenția de la stat, aproximativ 430 000 de lei către firma Pagina Ciudatului SRL, deținută de Liviu Alexa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here