Pasajul Domnești, promis de Gabriela Firea, bate pasul pe loc. Bucureștenii amenință cu proteste

1

Au venit, au demolat, s-au oprit. La trei luni sase de la începerea şantierului Pasajului Domneşti, menit să rezolve problemele de trafic la ieşirea din sectorul 6 al Capitalei spre judeţul Ilfov, locul este mort.

Cum se îngroapă o idee bună? Cum ajunge o investiţie necesară să fie controversată? Pasajul Domneşti poate fi studiu de caz. Intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea-DJ 602 şi Şoseaua de Centură este considerată de orice şofer care a trecut prin zonă, drept un coşmar rutier.

Autorităţile au decis acum 12 ani să realizeze un pasaj suprateran peste Şoseaua de Centură, pentru a rezolva conflictele de trafic. De abia pe 3 mai 2018 au început lucrările, cu exproprierea unor localnici aflaţi în zona unde va fi realizată investiţia.

Locuitorii au anunțat proteste

„Dragi vecini din Prel. Ghencea, Bragadiru și Domnești, ne pregătim de protest în 26 oct., ce ziceți?

Contractul de execuție al supralargirii e pus ,,la secret” de Primăria Capitalei, nu ni se comunica graficul de lucrări cu termene calendaristice pe etape de execuție, nu ni se comunica graficul de plăti de la începutul până la sfârșitul lucrărilor, nu ni se spune nici măcar de când începe să curgă termenul de 2 ani trâmbițat pentru finalizarea lucrărilor.

La Pasajul Domnești avem aceeași lipsa de transparență, cerem și acolo să vedem contractul și termenele clare. Nimic deocamdată.

Între timp, pe șantierul Pasajului bate vântul iar demolările făcute de PMB pentru lărgire sunt anunțate doar între str. Brașov și str. Răul Doamnei: https://www.facebook.com/1423524707933132/videos/2446902718922825/?t=1

Vremea e numai bună pentru protest, ne vedem sâmbătă 26 oct. între orele 11 – 14 pentru un nou marș pe Prelungire?”, au scris cei de grupul Prelungirea Ghencea pe pagina de facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here