Partidul ADER, alianțe electorale pentru alegerile locale

0

Membrii Consiliului Național al Partidul ADER au prezentat și dezbătut în cadrul Reuniunii, în primul rând, evaluarea privind poziționarea partidului ADER la alegerile prezidențiale.

A fost adoptată solicitarea organizațiilor județene ale Partidului ADER ca membrii și simpatizanții partidului să susțină candidatura domnului Mircea Diaconu având în vedere că, în perioada în care a fost europarlamentar domnia sa a apărat interesele românilor și ale României în Parlamentul european, este un om iubit de români, este un om cinstit, sincer și onest.

În al doilea rând a fost o adoptată hotărârea ca la alegerile locale din anul 2020 organizațiile județene ale Partidului ADER să fie împuternicite să participe de sine stătător cu candidați proprii, sau în funcție de realitățile politice din teritoriu, să poată încheia alianțe electorale pe plan local.

În al treilea rând, au fost discutate și prezentate principalele reglementări legale și responsabilități ale organizațiilor partidului ADER pentru alegerile locale din anul 2020.

La capitolul „Probleme organizatorice” a fost desemnat un nou vicepreședinte al Consiliului Național care va coordona Departamentul pentru politici în domeniul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. A fost ales un nou membru al Consiliului Național din partea județului Constanța precum și mai mulți președinți de organizații județene recent desemnați pentru aceste funcții la județele: Călărași, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Argeș, Satu Mare și Sectorul 3 din București care au fost cuprinși, conform Statutului partidului, ca membri ai Consiliului Național.

În încheierea reuniunii, președinții organizațiilor județene și ale sectoarelor Municipiului București au prezentat soluțiile și posibilitățile pe care le au la dispoziție fiecare, luând în considerare particularitățile sociale, economice și politice ale fiecărui județ șisector și și-au exprimat disponibilitatea de a se implica în dezvoltarea organizațiilor pe care le conduc și au evaluat fiecare șansele pe care le vor avea anul viitor la alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here