HALUCINANT! Cum îngroapă PSD școlile din Sectorul 1

0

Ca urmare a ședinței Consiliului Local din Sectorul 1 din data de 30 septembrie, dar și a declarațiilor false făcute de primarul Dan Tudorache, care acuză opoziția de rea-credință, Filiala PNL Sector 1 revine cu o serie de precizări:

„În ședința de CL din 23 septembrie, consilierii PNL au respins proiectul de rectificare bugetară din cauza alocării a 11 milioane de lei către o nouă direcție pentru sortarea deșeurilor, un proiect care are ca scop doar angajarea de suporteri ai administrației actuale, pe salarii nejustificat de mari. Un calcul simplu arată o cheltuială de peste 20.000 lei pentru fiecare dintre cei 55 de angajați ai noii direcții.

Suma exagerată a fost recalculată de administrația PSD așa că, în ședința din 30 septembrie, pentru aceeași direcție s-a propus suma de 5 milioane de lei. Practic, de la o săptămână la alta, 6 milioane de lei s-au dovedit a nu fi necesari.Ce s-ar fi întâmplat cu acești bani dacă echipa PNL nu s-ar fi opus încă de la prima propunere? Cât de serios și de riguros poate fi considerat “studiul” în baza căruia s-au cerut acești bani pentru cele 55 de posturi noi?

“Primarul PSD de la sectorul 1 ne-a acuzat, în repetate rânduri, că nu suntem interesați de situația școlilor. Este de-a dreptul hilar, ținând cont că sunt școli în acest sector care nu au bani de utilități, care sunt amenințate că vor fi debranșate de la căldură sau apa, școli unde părinții cumpără materialele de minima igiena sanitara de ani de zile. Situația a fost semnalată de părinți inclusiv pe pagina de Facebook a primarului, pe lângă informațiile pe care le avem noi. Însă, nimeni nu recunoaște și, mai mult decât atât, administrația PSD nu bugetase în rectificarea bugetară fonduri pentru aceasta problemă imensă – plata utilităților în școli. PNL a venit cu o soluție, dar aceasta evident că nu a fost votată”, a explicat liderul consilierilor locali în CL Sector 1, Ramona Porumb. 

Astfel, amendamentul propus de consilierii PNL diminua bugetul direcției de salubrizare la 2,5 milioane de lei, sumă mai mult decât suficientă pentru înființarea și funcționarea direcției până la finalul anului, și alocarea banilor rămași pentru cheltuieli de funcționare ale instituțiilor de învățământ. 

Amendamentul a fost bine primit, mai puțin la vot. Directorul DAIP a fost de acord, ba chiar a subliniat că este mare nevoie de acești bani, colegii de opoziție au fost de acord și chiar directorul economic din primărie a avizat și semnat amendamentul. Consilierii PSD au votat, însă, împotrivă. Părerea mea personală este că au primit ordin înainte de începerea ședinței cum să voteze. Am văzut multe fețe dezamăgite în sală, mai ales dinspre aparatul de specialitate din primărie. Este mare păcat că încă se practica aceasta politică de tipul pumnului în gură”, a declarat Adrian Suvac, consilier PNL Sector 1.

“Prin amendamentul PNL se alocau banii necesari pentru plata utilităților în școli, alături de toate programele necesare pentru instituțiile de învățământ, inclusiv centrale termice și masa caldă. PSD a votat ÎMPOTRIVĂ! De ce? Pentru că nu le pasă de educația copiilor noștri! Din păcate, aceasta este abordarea generala a PSD pe teme de educație, care se reflectă și la nivel local. Mai mult decat atat, după ce ne-a amenințat săptămâna trecută cu instanța și s-a declarat foarte îngrijorat ca nu avem rectificare bugetară, atât de îngrijorat a fost încât la ședința de luni nu a venit. Ca executiv nu ai voie sa lipsesti, mai ales cand nu ai buget rectificat și ești atat de “preocupat” de situația școlilor! Nu ne surprinde că educația și condițiile în care învață copiii noștri nu sunt priorități pentru acest partid, PSD, care întotdeauna și-a pus interesele personale, combinațiile și proiectele proprii mai presus de interesele românilor. E timpul că aceste lucruri să se oprească!”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1.”.

Surse locale au explicat, pentru Piața Presei, că edilul Tudorache nu a avut cvorum să treacă rectificarea bugetară pentru că acesta se afla atunci, împreună cu mai mulți consilieri, în vacanță în America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here