Dan Nica a fost respins de Comisia Europeană. Era propunerea lui Dăncilă în locul Rovanei Plumb

0
ITRE committee meeting - Fair market for industry - Exchange of views with EU Commissioner for Competition

Dan Nica a fost respins de Comisia Europeană. România trebuie să trimită o a treia propunere pentru portofoliul de comisar european.

Practic, Comisia Europeană spune că așteaptă acum o a treia propunere de comisar european din partea României, după ce prima candidatură, cea a Rovanei Plumb, nu a trecut de comisia JURI din motive de integritate.

Viorica Dăncilă a trimis luni seară la Bruxelles propunerea oficială ca Dan Nica să fie comisarul european din partea României, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE, nu a fost pusă pe listă ca rezervă, în ciuda votului din ședința conducerii PSD de săptămâna trecută.

Numele lui Dan Nica nu este însă prins în programul oficial al Parlamentului European, unde au loc audierile candidaților pentru Comisia Ursula von der Leyen.

Scrisoarea oficială trimisă de Dăncilă reprezintă o schimbare de poziție a premierului, care luni după-amiază spusese că e suficientă prima scrisoare trimisă președintelui-ales al Comisiei, în care înaintase propunerile Rovana Plumb și Dan Nica.

Problemele lui Dan Nica. În calitate de ministru de interne, Dan Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

Stire in curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here