Jumătate de milion de dosare penale sunt nerezolvate. Cum a devenit Poliția o instituție de paie. România este acaparată de clanuri!

0

Peste jumatate de milion de dosare penale nu pot fi rezolvate pentru că nu sunt cunoscuţi infractorii. Zeci de mii de astfel de cazuri sunt doar în acest an. Abia după crimele din Caracal şi Gura Şuţii, un angrenaj amorțit de ani de zile începe să se miște. S-au declanșat controale atât la parchete cât și la poliție. La Caracal au fost depistate deja cinci dosare de viol care trebuie refăcute.

Zeci de polițiști apără clanurile interlope sau stau la masă cu oameni controversați. În România sunt tot mai multe acțiuni violente pe stradă, iar Poliția acționează tot mai greu.

Zilnic se comit infracțiuni în România, la fel ca în orice parte a lumii. Unii dintre cei care încalcă legea rămân însă nepedepsiti.

La noi în țară, numărul lor e impresionant. 640 de mii de dosare penale nu pot fi finalizate conform unor surse judiciare, pentru că autorii faptelor nu sunt cunoscuți.

La sfârșitul anului trecut, din datele Parchetului General, peste 570.000 de cauze erau nesoluționate. Cele mai multe, la DIICOT.

În acest an s-au adăugat încă 70.000 de dosare cu autor necunoscut.

Dar uriașul scandal provocat de neintervenția autorităților în cazul crimelor din Caracal, schimbă regulile în sistem.

De verificări s-au apucat și polițiștii. Încearcă să găsească acum ceea ce nu au căutat cu succes luni ori ani de zile.

De altfel, în bilanțul Ministerului Public pentru anul 2018 estre identificată și o vulnerabilitate internă: neexercitarea de către procuror, în unele situații, a unei supravegheri eficiente a cercetărilor penale.

Dan Bucura:E oficial! Ne-am întors la România anilor ’90

Jurnalistul Dan Bucura a postat pe pagina sa de facebook un mesaj acid la adresa polițiștilor: E oficial! Ne-am întors la România anilor ’90, când legea o făceau clanurile mafiote cu bâta, săbiile și pistoalele. Când regii Bucureștiului se numeau Fane Spoitoru, Sile Cămătaru, Aurel a lu’ Caran și alții…
Azi noapte a avut loc o reglare de conturi în stil mafiot, fix pe platoul din fața Palatului Parlamentului din București. Un om a fost executat în stil mafiot, prin împușcare!
Nenorociții ăștia nu pricep că e prea mult!! Nu mă refer la interlopi. Ei câștiga teren fiindcă simt că se poate, că e loc. Acum 2 luni, tot clanul Sportivilor și-a reglat supremația în stradă: 200 de brute în parcul Vitan. Nimeni nu a ajuns la pușcărie, deși e plin Internetul de filmări. Am ajuns o țară neguvernată sau guvernată de imbecili, mai exact. Instituțiile de forță ale statului nu mai sunt prezente. Le-au paradit complet!
Poliția nu mai există decât pe ștatele de plată. Jandarmeria bate și omoară oamenii. Procurorii sunt blegi și tot mai slabi profesional. SRI-ul preferă să nu se mai bage în nimic.
Așa nu se mai poate! Cu moțiune, fără moțiune, trebuie să scăpăm de ticăloși! Suntem raiul pedofililor, ne sunt omorâți copiii, oamenilor normali le este teamă să mai iasă seara din casă! Vă spun sincer că și unor politicieni de bună credință (care oricum se numără pe degete) le va fi foarte greu să îndrepte lucrurile. Instituțiile statului sunt înțesate de imbecili, sinecuriști, amante, rude nepricepute și activ de partid de cea mai proastă factură…
Închidem România și plecăm cu toții?! Le predăm lor țară?! Sau facem o ultimă ofensivă democratică și dăm cu ei de pământ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here