Gabriel Mutu vrea să facă un parc nou. Vezi unde va fi proiectul

0

Se aprobă solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a transmite în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, terenul situat în București, strada Piatra Craiului nr. 1, sector 6, în vederea amenajării unui parc de agrement/locuri de joacă pentru copii- scrie întrun proiect de hotărâre de Consiliu Local postat în dezbatere publică pe pagina de internet a Primăriei Sectorului 6 al Capitalei.

Potrivit proiectului, edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, vrea să construiască un parc în vederea reabilitării structurale, funcţionale şi estetice a zonelor urbane abandonate, degradate, în contextul dinamicii sociale și industriale.

„Autorităţilor administraţiei publice locale le este recunoscută, în cadrul legii, capacitatea deplină de a-şi exercita iniţiativa în toate domeniile ce nu sunt excluse din cadrul competenţelor lor, sau care nu sunt atribuite unei alte autorităţi. Astfel, exerciţiul responsabilităţilor publice la nivel local trebuie să revină autorităţilor publice locale care sunt întotdeauna cele mai aproape de locuitorii săi şi de nevoile comunității locale. Contextul creat de provocările societăţii actuale, presupune o strânsă relaţie între omul modern şi mediul înconjurător, astfel că problemele de gestionare a spaţiului, de valorificare superioară a acestuia în beneficiul locuitorilor, ţin de contemporaneitate, iar în lipsa unor măsuri ferme, aplicate cu prioritate, efectele negative generate de insuficiența spațiilor verzi, se vor amplifica, cu consecinţe semnificative atât pe termen scurt, dar mai cu seamă pe termen lung. Reabilitarea structurală, funcţională şi estetică a zonelor urbane abandonate, degradate în contextul dinamicii sociale și industriale, are drept scopuri îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale locuitorilor, creşterea calităţii vieții prin încurajarea mișcării în aer liber, cu efecte pozitive asupra climatului social, și a economiei locale deopotrivă”, și-a explicat intenția de a construi un nou parc edilul sectorului 6, Gabriel Mutu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here